4 gün sonra: Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın ifadesi başladı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat İfade Vermek İçin İstanbul Adliyesi’ne Sevk Edildi

‘İhaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla 4 gün önce yapılan operasyonla gözaltına alınan 40 kişi arasında bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ifade işlemleri tamamlanan 40 kişi, sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi.

İfade İşlemleri Başladı

Adliyeye götürülen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın ifade işlemlerine 4. günün ardından başlanmıştır.

Ne Olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, iş insanı Aziz İhsan Aktaş’ın liderliğindeki suç örgütünün, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddia edilmektedir. Soruşturma başlatıldığında, suç örgütünün ihaleleri kendi firmalarına aldırarak, 3 ay boyunca takip edildiğini belirtmiştir.

Açıklamada, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı ve üyelerinin de arasında olduğu 10 kişi hakkında “suç örgütüne üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “haksız mal edinme” suçlamalarıyla gözaltı kararı verildiği ifade edilmiştir. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve 12 belediye görevlisinin de aralarında bulunduğu toplam 47 kişi hakkında eş zamanlı gözaltı kararı verilmiştir.

Soruşturma sırasında Aziz İhsan Aktaş’ın, TBMM ve çeşitli kamu kurumları ile AK Partili belediyelerden ihale aldığı ortaya çıkmıştır. Ancak soruşturma devam etmektedir.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

CHP’li Yücel: ‘İzmir Barosu’nu göreve davet ediyorum’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon sonrası CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den açıklama geldi.

Üç yaşındaki çocuk iki yıldır yemek yemiyor

İngiltere’nin Merseyside bölgesinde yaşayan üç yaşındaki Ronnie McGee, iki yıldır sadece sütle besleniyor ve yemek yemeyi reddediyor. Annesi Jess McCormick, oğlunun günde dört kez kusmasına rağmen doktorların kesin bir teşhis koyamaması karşısında …

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Güney Afrika’da silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 7 kişi hayatını kaybetti

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehri yakınlarında bir yerleşim yerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi, İran’ın nükleer tesislerine giremeyecek

İran Meclisi Başkanvekili Hamid Rıza Hacıbabayi, meclisin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alma kararına ilişkin bilgi paylaştı. Hacıbabayi, “Bundan böyle UAEA Başkanı Rafael Grossi’nin nükleer tesislerimize girişine ve buralara kamera yerleştirilmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.