Valilik açıkladı: Kış lastiği bulunmayan araçlar trafiğe çıkamayacak

Kocaeli Valiliği, yaklaşan soğuk hava dalgası ve kar yağışı öncesinde Vali İlhami Aktaş başkanlığında bir toplantı düzenledi. Toplantıda, il genelinde alınacak önlemler ve kamu kurumlarının koordinasyonu ele alındı.

Buna göre, yarın saat 08.00 itibarıyla İl ve İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri 24 saat çalışma esasına göre faaliyet gösterecek. Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ekipleri, yolların açık tutulması için hazırlıklarını tamamlayacak.

Alınan önlemler kapsamında:

Kış lastiği bulunmayan araçlar trafiğe çıkamayacak. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri denetimlerini sıklaştıracak.

Elektrik, su ve doğal gaz arızalarına karşı ekip sayısı artırılacak, olası kesintilere hızla müdahale edilecek.

Otoyol kenarlarında ve dinlenme tesislerinde oluşabilecek yoğunluklara karşı önlem alınacak.

Sokak hayvanları için mama ve yem bırakılacak.

Kaymakamlıklar ve belediyeler, ihtiyaç sahipleri için barınma hizmeti sağlayacak.

Related Posts

Üç yaşındaki çocuk iki yıldır yemek yemiyor

İngiltere’nin Merseyside bölgesinde yaşayan üç yaşındaki Ronnie McGee, iki yıldır sadece sütle besleniyor ve yemek yemeyi reddediyor. Annesi Jess McCormick, oğlunun günde dört kez kusmasına rağmen doktorların kesin bir teşhis koyamaması karşısında …

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Güney Afrika’da silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 7 kişi hayatını kaybetti

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehri yakınlarında bir yerleşim yerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi, İran’ın nükleer tesislerine giremeyecek

İran Meclisi Başkanvekili Hamid Rıza Hacıbabayi, meclisin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alma kararına ilişkin bilgi paylaştı. Hacıbabayi, “Bundan böyle UAEA Başkanı Rafael Grossi’nin nükleer tesislerimize girişine ve buralara kamera yerleştirilmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Meksika’nın kuzeyinde mumyalanmış 60 ceset bulundu

Meksika’nın kuzeyinde mumyalanmış 60 ceset bulundu