Türk Gıda Firmaları Indusfood Fuarı’nda

Türk Gıda Firmaları, Hindistan’da İşbirliklerine İmza Attı

Türk gıda firmaları, Asya’nın önde gelen gıda ve içecek fuarı Indusfood’a katılarak çeşitli işbirliklerine imza attı. Beyin Takımı (BeTa) İlim Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, derneğin organizasyonuyla gerçekleşen 11. Geleneksel Hindistan Ticaret ve Indusfood Fuar Programı’na 32 Türk gıda firması katıldı.

Indusfood fuarı, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlendi ve Türk pavilyonunda yer alan şirketler, ürünlerini tanıtarak yeni işbirliklerine imza attı. Türk şirketlerinin temsilcileri, fuar boyunca ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi ve Hindistan’dan ve çevre ülkelerden gelen firmalarla olası işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

Hindistan programında Türk ve Hindistanlı şirketlerin ve iş dünyasının bir araya geldiği B2B toplantıları ve iş forumları düzenlendi. Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçiliği ile Mumbai Başkonsolosluğu’ndan yetkililerin de katıldığı forumda, Türk şirketlerini desteklemek adına çeşitli önemli ziyaretler gerçekleştirildi.

MÜSİAD ve ASKON’un gıda komisyonlarından üst düzey isimlerin de katıldığı heyetin programı Türk şirketleri açısından oldukça başarılı geçti. BeTa İlim Derneği Başkanı Sabri Öz, Hindistan’ın stratejik fırsatlar sunan bir pazar olduğunu belirterek, “Hindistan’da gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim” dedi.

Başkan Yardımcısı Tevfik Dönmez de Hindistan ziyaretlerinin önemine vurgu yaparak, Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin kendileri için büyük değer taşıdığını ifade etti. Türk heyetinin, Indusfood’daki başarılı temsilinden memnuniyet duyduklarını belirten Dönmez, fuar sürecinde gerçekleştirilen görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini dile getirdi.

Related Posts

Yapay zeka artık servet sahibi yapmaya başlayacak

Yapay zekâ yalnızca işleri kolaylaştırmakla kalmayacak, servet kavramını da kökten değiştirebilir. Milyarder yatırımcı Mark Cuban’a göre, bu teknoloji henüz gerçek potansiyelini göstermedi.

Kuzey Makedonya ihracatı arttı, dış ticaret açığı azaldı

Kuzey Makedonya’nın dış ticaret açığı, Mayıs 2025’te geçen yılın aynı ayına göre 59 milyon dolar azalarak 250 milyon dolara geriledi. Ülkenin ihracatı yüzde 28,7 artarak 841 milyon dolara çıkarken, ithalat yüzde 13,3’lük daha yavaş bir hızla 1 milyar …

İşten ayrılmak isteyenlere kötü haber: Kıdem tazminatı tavanı düşük kaldı, işçinin kaybı 5 bin lirayı aştı

Kıdem tazminatı tavanının enflasyon oranında artırılmaması işten ayrılmak isteyenleri zor durumda bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 55 bin 479 TL, Bakan Şimşek’e 51 bin 821 TL, emekliye 2 bin 412 lira zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 55 bin 479 TL, Bakan Şimşek’e 51 bin 821 TL, emekliye 2 bin 412 lira zam

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı

Ev ve iş yerleri için zam oranı belli oldu

Ev ve iş yerleri için zam oranı belli oldu