Trump’tan yaptırım misillemesi: Bu daha başlangıç

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Kolombiyalı Göçmenleri ABD Uçaklarına Karşı Korudu

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD’den sınır dışı edilen ve Kolombiyalı göçmenleri taşıyan uçakların ülkeye inişine izin vermedi. Petro, ABD’li yetkililerin Kolombiyalı göçmenlere “suçlu” muamelesi yaptığını belirterek, bu durumu kabul etmeyeceklerini vurguladı.

ABD, Kolombiyalı göçmenlere suçlu muamelesi yapamaz. Kolombiyalı göçmenleri taşıyan ABD uçaklarının topraklarına girişine izin vermiyorum. Biz göçmenleri kabul etmeden önce, ABD’nin onlara onurlu şekilde muamele edilmesi için bir protokol oluşturması gerekiyor.” dedi.

Önce İzin Verilmişti

Petro, söz konusu açıklamaları yapmadan önce, ABD’den gelmesi beklenen iki uçağın Kolombiya’ya iniş yapacağını duyurmuş ve vatandaşların bayraklar ve çiçeklerle karşılanması için talimat vermişti. Ancak sonrasında uçakların ülkeye inişine izin verilmedi.

Vize Hizmetlerini Durdurdu

ABD’nin Bogota Büyükelçiliği, Petro’nun bu kararına tepki olarak vize hizmetlerini durdurma kararı aldı.

“Bu Daha Başlangıç”

ABD Başkanı Donald Trump, bu duruma tepki göstererek Kolombiya’ya karşı misilleme tedbirleri alınması talimatı verdi. Trump, Kolombiya’nın ulusal güvenliği tehlikeye attığını savunarak, ek vergi ve vize yaptırımları uygulanacağını duyurdu.

Trump, bu tedbirlerin sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Kolombiya hükümetinin, ABD’ye zorla gönderdiği suçluların kabulü ve iadesine ilişkin yasal yükümlülüklerini ihlal etmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Related Posts

Batman’da trafik kazası: 2 kişi yaralandı

Batman’ın Gercüş ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari araç şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 2 kişi yaralandı.

Samsun’da kaza: 1 kişi yaralandı

Samsun’da bir otomobilin, önündeki otomobile arkadan çarptığı kazada 1 kişi yaralandı.

Ukrayna, fotoğrafları paylaştı: Vatikan’da Trump-Zelenski görüşmesi

Ukrayna ve ABD liderleri, Beyaz Saray’da kameralar önünde tartışmalarının ardından bugün Papa Francis’in cenazesi dolayısıyla ziyaret ettikleri Vatikan’da bir araya geldi.

‘Zamanlaması’ tesadüf mü! Sazlıdere’deki TOKİ inşaatı için ‘yıkım kararı’ alınmasının ardından İSKİ’ye operasyon!

İBB’ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, aralarında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin ve Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu operasyon dalgası; İSKİ’nin Sazlıdere Barajı havzasında yapılan konutlar için TOKİ şantiyesine yıkım tebligatı yollaması ertesine ‘rastladı.’

Antalya’da ormanlara giriş yasağı başlıyor

Antalya, 2024 yılında 275 yangına rağmen yalnızca 333 hektarlık kayıpla Türkiye’de 12. sıraya geriledi. Vali Hulusi Şahin, 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında yeni hazırlanan genelgede belirtilen alanlar dışında ormanlara girişin yasaklandığını açıkladı.

Bebeğini 2 bin euro’ya sattı, pişman oldu: Geri almak isterken tutuklandı

İspanya’da bebeğini kısırlık sorunu olan bir çifte 2 bin euro karşılığında satan kadın, kızını geri almaya çalışırken tutuklandı. Bebeği satın alan çiftin de tutuklandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir