Terörsüz Türkiye süreci: Partilerden birer üye daha istendi

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, yarın yeniden toplanıyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyona katılmayan İYİ Parti yerine AK Parti, CHP ve DEM Parti’den birer üye ismi bildirmesini istedi.

İYİ Parti Grubu’nun Meclis Başkanlığına Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na katılmama yönündeki kararını bildirmesi sonucu komisyonda üç üyelik boş bulunuyordu.

YAZI GÖNDERİLDİ

Siyasi parti gruplarının komisyona vereceği üyeliklerin sayısı yeniden hesaplanmasıyla, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu için AK Parti, CHP ve DEM Parti’nin Meclis Grup Başkanlıklarına yazı göndererek birer isim bildirilmesini istedi.

Söz konusu yazıda, AK Parti, CHP ve DEM Parti’ye görevlendirecekleri milletvekilinin ismini bildirmek için bugün saat 17.00’ye kadar süre tanındı.

NTV’nin edindiği bilgilere göre, DEM parti’den Celal Fırat, CHP’den ise hukukçu Umut Akdoğan komisyonun yeni üyesi olacak.

AK Parti’den ise yeni isme ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

Related Posts

Milletvekilinin oğlu Meclis’te darp edildiğini iddia etti

TBMM’de AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin avukat oğlu Hayyati Harrani Cevheri, aracını yıkatmak istediği sırada güvenlik şefi ve polislerin kendisi darp edildiğini iddia etti. Cevheri, aracın kayıtlı olmasına rağmen içeri alınmadığını sorduğunda görevli polisin hakaret ettiğini ve kendisine kafa attığını öne sürdü.

Sivasspor Bodrum FK Maçına Hazırlanıyor

Sivasspor, Bodrum FK ile yapacağı maç için antrenmanlarına devam ediyor. Taktik çalışmaları sürüyor.

Kapıkule’de 245 Kilo Eşya Ele Geçirildi

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılan operasyonda 245 kilo esrar ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

Başkan Aşgın: ‘Halkı Aldatanların Pazarlarımızda Yeri Olmayacak’

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, semt pazarlarında düzenin sağlanması ve vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla yaptığı açıklamada, halkı aldatma girişimlerine karşı kesin bir duruş sergiledi.

Sındırgı’da Deprem Hasar Tespiti Devam Ediyor

Balıkesir Sındırgı’da 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespiti çalışmalarında yüzde 80 tamamlandı.

Kardeş ülkenin imzasını taşıyan ‘Meyvelerin kralı’ İstanbul’da tanıtıldı

Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Nauman Aslam ev sahipliğinde Kadıköy’de gerçekleştirilen etkinliğe, Pakistanlılar ve Türk davetliler katıldı. Etkinlikte katılımcılar, Pakistan kültürünün önemli bir parçası olan mangoyu yakından tanıma ve taze …