Suriye’den Dönüş: Memleketimizi Onarıp Güzelleştireceğiz

Esed’in Harabesi Yeniden İnşa Edilecek!

SURİYE’deki Baas rejiminin devrilmesinin ardından eşi ve 6 çocuğuyla ülkesine dönen Muhammed Abdullah Hayr, Esad’ın harap ettiği memleketimizi onarıp, güzelleştireceğiz dedi.

Baas rejiminin devrilmesi sonrasında Suriyelilerin, Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda yasal prosedürlerini tamamlayarak vatanlarına dönüşleri sürüyor. Sabah erken saatlerde gümrük kapısına gelen Suriyeliler, Göç İdaresi Başkanlığı’nın mobil hizmet aracından işlemlerini hallederek, yanlarında getirdikleri eşyalarla ülkelerine geçiyor. Suriyelilerin transit geçişlerinde ihtiyaç duyduklarında, sivil toplum kuruluşları ve askerler yardımcı oluyor. Aileleri işlem sırasında bekleyen çocuklar ise kendileri için ayrılan alanda oyunlar oynayarak vakit geçiriyor.

‘GİDİP, ÇALIŞMAMIZ LAZIM’

Eşi ve 6 çocuğuyla ülkesine dönmek için gümrük kapısında işlemlerini tamamlayan Suriyeli Muhammed Abdullah Hayr, 2 yıl önce Türkiye’ye sığınarak İstanbul’a geldiklerini belirtti. Hayr, Esad kaçtı artık Suriye’ye dönme vakti geldi. Memleketim Şam’a gidiyorum. Orada Esad’ın harap ettiği vatanımızı onaracağız ve güzelleştireceğiz. Bu amaçla gidip, çalışmamız gerekiyor. Türkiye’den ayrılırken mutluyum. Burada bulunduğumuz süre zarfında herkesten destek ve yardım gördük. Türk halkı bizi misafir etti, hiç yabancılık hissettirmedi. Herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz şeklinde konuştu. Abdulkadir Mahmut (23) ise İdlib’deki ailesine katılacağını dile getirerek, Çalışmak ve ülkemizi onarmak için gidiyoruz. Bizi zalim rejimden korudunuz. Türkler gerçekten harika insanlar, hepinize minnettarız şeklinde konuştu.

2 KARDEŞ AKRABALARIYLA BULUŞACAK

Aileleriyle birlikte vatanlarına dönen 12 yaşındaki Şehet ve 13 yaşındaki Rua Hamden kardeşler ise 8 yıl önce Türkiye’ye geldikleri için üzgün olduklarını ancak Suriye’de kendilerini bekleyen akrabalarıyla kucaklaşmak için heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

Related Posts

Murat Çalık ameliyata alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı.

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Ünlü markanın araçlarında ölümcül hata! Binlerce araç geri çağrıldı

Ford Motor Company, yazılım hatası nedeniyle 200.000’den fazla aracını geri çağırma kararı aldı. Bu sorun, geri görüş kameralarının bozulmasına yol açarak kaza riskini artırıyor.

Gazze’den tedavi için Türkiye’ye 4 yaralı getirildi

Gazze’den Ürdün’e geçişleri sağlanan 4 hasta ve beraberindeki 7 refakatçi tedavi için uçakla Türkiye’ye getirildi. İsrail’in saldırılarında yaralanan ve sağ bacağı ampute edilen TRT Arabi kameramanı Sami Mohammed Abdullah Shehada ile muhabir Sami Fuad Mahmoud Barhoom ve 2 hasta daha Ankara’da tedavi altına alındı.

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.