Serhat Polat’ın Olimpiyat Hedefi

Paralimpik Milli Yüzücü Serhat Polat, Olimpiyat Madalyası İstiyor

Bursa’da fizik tedavi amacıyla 3 yaşında yüzmeye başlayan paralimpik milli sporcu Serhat Polat, ulusal ve uluslararası alandaki başarılarına olimpiyat madalyası eklemeyi hedefliyor.

Yüzde 80 engeli bulunan 24 yaşındaki Polat, kas hastalığına rağmen yıllar içinde yüzmeye olan tutkusundan ödün vermeden birçok başarı elde etti. Saraybosna Open 2025 Yüzme Yarışları’nda altın ve gümüş madalya kazanan Polat, Mısır’da düzenlenen Para Yüzme Dünya Serisi’nde dereceler elde etti.

Geçmiş yıllarda Belarus ve Türkiye’deki yarışlarda birçok madalya kazanan Polat, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde antrenmanlarını sürdürerek Los Angeles 2028 Paralimpik Oyunları’na katılabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Polat, 20 yıldır yüzmeye devam ettiğini belirterek, “Yüzme artık hayatımın bir parçası haline geldi. Suya gitmediğim zaman kendimi eksik hissediyorum. Hayatımın olmazsa olmazı, severek yapıyorum” dedi.

Serhat Polat’ın antrenörü Çetin Arslan da sporcusuyla 3 yıldır çalıştıklarını ve gelecek hedeflerine odaklandıklarını söyledi. Arslan, Polat’ın azimli ve hırslı bir sporcu olduğunu vurgulayarak, 2026’daki hedeflerine odaklandıklarını belirtti.

Related Posts

Yaşlı çifti öldüren katil, cinayet sonrası çıplak bir şekilde şarkı söyleyerek dans etti

Londra’da yaşayan bir çift, evlerinde vahşice öldürüldü. 62 yaşındaki Albert Alfonso ve 71 yaşındaki Paul Longworth isimli çift, Kolombiyalı Yostin Andres Mosquera tarafından öldürüldü. Cinayet sonrası Mosquera, çıplak şekilde odada dolaşıp dans etti ve şarkı söyledi.

Resul Emrah Şahan’ın tutukluluğuna dördüncü itiraz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ilk dalga operasyonda tutuklanan CHP’li Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın avukatları dördüncü kez tutukluluğa itiraz etti.

Pakistan’ın Muson kabusu devam ediyor: Can kaybı 221

Pakistan’da haziran ayı sonunda başlayan ve temmuz ayında da etkisini sürdüren şiddetli muson yağmurları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 221’e ulaştı.

Anne olmaya hazırlanan İrem Helvacıoğlu, karnı burnunda son halini paylaştı

İlk kez anne olmaya hazırlanan İrem Helvacıoğlu, son halini sosyal medyada paylaştı. Tatilde çekilen karelerde belirginleşen karnı dikkat çekerken, doğal güzelliği ve huzurlu hali hayranlarından tam not aldı.

Antalya’dan sonra bu sefer ABD: Aslan çocuğu ısırdı

ABD’de bulunan Olimpik Millî Park’ında ailesiyle yürüyüş yapan dört yaşındaki çocuk dağ aslanı tarafından ısırıldı.

Adana’da Dolandırıcılığa Tutuklama

Kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişi, 70 yaşındaki emeklinin altınlarını dolandırdı.