Savunmada yeni ihracat rekoru

Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatında Yeni Rekor!

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Haluk Görgün, Nisan ayında, savunma ve havacılık sanayiinin yüzde 54 artışla 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini duyurdu. Görgün, bu başarıyı “Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatında Yeni Zirve” başlığı altında açıkladı.

2025 yılı Nisan ayında, savunma ve havacılık sektörü yüzde 54 artışla 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yılın ilk dört ayında ise ihracat yüzde 67 artarak 2 milyar 238 milyon dolara ulaştı. Son 12 aylık dönemde ise toplamda yüzde 42’lik bir artışla 7 milyar 635 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamlar, stratejik adımlarla desteklenen ve kararlılıkla yürütülen bir yükselişin sonucudur.

Savunma Sanayii Başkanlığı olarak, yüksek teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek ürünlerle ihracatın sürdürülebilirliğini sağlamak için çaba harcamaktayız. Hem büyük ölçekli firmaların hem de KOBİ’lerin katkılarıyla bu başarı zincirini daha da güçlendireceğiz. Böylece milli teknolojilerin güçlenmesine katkı sağlayarak ülkemizin büyümesine destek olmayı sürdüreceğiz.

Emeği geçen tüm sanayicilere, çalışanlara ve paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyor, bu başarıyı kutluyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalarımızı durmaksızın sürdürerek, büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz.

Related Posts

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Sakarya’dan 1,6 milyar dolarlık ihracat

Türkiye’nin otomotiv ihracatında başı çeken illerinden Sakarya, yılın ilk 4 ayında 1 milyar 576 milyon 718 bin dolarlık dış satıma imza attı.

Mustafa Varank: TEKNOFEST ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefiyle oluşturuldu

TEKNOFEST KKTC’de etkinlik alanını gezdikten sonra DHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST markasının oluşturulma amacı ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefidir. Gayemiz kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojisini geliştirebilen, satabilen bir ülke inşa etmekti. Bugün tam bağımsız, kendi kendine yeten Türki Cumhuriyetleri ve Türk devletleriyle oldukça güçlü, ortak bir koalisyon kurabiliriz. Dünyada söz sahibi olabiliriz” dedi.

Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Valilik, arazileri sulama kararını revize etti: Tek seferlik verilecek

Aydın Valiliği, kuraklık nedeniyle çiftçilerin arazilerinin yalnızca yüzde 50’sine su verilmesine yönelik kararını revize etti. Yeni karara göre, arazilerin yüzde 50’sine iki seferlik yapılacak olan sulama kararı, arazilerin tamamına bir defaya mahsus sulama yapılacak şekilde değiştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir