Özgür Özel Ardahan’ın Posof Belediyesi’ni ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ardahan’ın Posof Belediyesi’ni Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Posof Belediyesi’ni ziyaret ederek TÜİK ve enflasyon verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, emekli memurlara yönelik yapılan zamın yetersiz olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“İğnedekinden İpliğe Her Şeye Zam Yaptılar”

Özel, “Bugün TÜİK bir kez daha emekçi ve emeklileri hedef aldı. ENAG adında bağımsız bir kuruluş var. Üniversite hocalarından oluşan bu kuruluş, enflasyonu %83 olarak hesapladı. TÜİK ise enflasyonu %44 olarak hesapladı. Bu ayın enflasyon oranı sadece %1 olarak açıklandı. Yani geçen ay 100 lira olan bir mal, bu ay sadece 1 lira artışla 101 lira oldu. Aralık ayında ise her şeye zam yapıldı ancak birçok zammın Ocak ayında yürürlüğe girmesi sağlandı. Neden mi? Güncel enflasyon oranına dahil olmasın diye. Eğer dahil edilirse, enflasyon oranı birkaç puan artacak. Posoflu emekli amcam bu durumdan çıkar sağlayacak. Paralarını almak için zamları 4 Ocak’a, hatta 3 Ocak’a göre düzenlediler. Aralık ayında durdular. TÜİK’e yönlendirme yaptılar ve enflasyonu kendi lehlerine ayarladılar. Şu anda emeklilere %15 zam yapıldı. Memura %11, işçiye %15 zam var. Bakalım nasıl idare edecekler” dedi.

“Bakan Evlatlarının Dönemindeyiz”

Özel, “Erdoğan döneminde emekliye ne verildi? 12 bin 500 lira veriliyordu. Şimdi bu rakam 14 bin liraya çıkarılacakmış. Geçim 14 bin lirayla nasıl sağlanacak? Tayyip Bey döneminde emekli maaşı sekiz çeyrek altın alıyordu, şimdi ise üç çeyrek altın alıyor. Her emekli, beş buçuk çeyrek altın kaybetti. Bu kayıp telafi edilmeli. 2002 yılında bir sandık başında kaybettiklerimiz, önümüze yeni bir sandık gelene kadar bulunmalı. Bu iktidarın gitmesiyle emekli ve çalışanlar için huzur gelecek. Şu anda vatan evlatlarının değil, bakan evlatlarının dönemindeyiz. Bakan evlatları rahat ederken, vatan evlatları zorluk yaşıyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Harkov’da Saldırı: 7 Can Kaybı

Rusya’nın Harkov’a düzenlediği saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 20 yaralı var.

Washington’a federal operasyon: Yüzlerce gözaltı

ABD Başkanı Trump başkent Washington’da “güvenliği sağlamak ve suç oranlarını düşürmek” amacıyla “kamu güvenliği acil durumu” ilan etti. Ulusal mumuhafızlar 465 kişiyi gözaltına aldı.

Kızılay’dan Gazze İçin Acil Eylem Çağrısı

Kızılay Başkanı Yılmaz, Gazze’de insani yardım için 5 maddelik acil eylem planı önerdi.

Ali Şen’in Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen, hastaneden taburcu olacağı bildirildi.

Çin’den Yeni Uydu Fırlatışı

Çin, Taiyuan’dan dokuzuncu alçak Dünya yörünge uydu grubunu başarıyla uzaya fırlattı.

Adıyaman’da Motosiklet Hırsızlığı

Adıyaman’da park halindeki motosiklet çalındı, polis soruşturma başlattı.