Musul’daki Türk Konsolosluğu’ndan ihtiyaç sahiplerine yardım eli: Gıda kolileri yardıma muhtaçlara dağıtıldı

Yeni Şafak ekibi, bu insani yardım faaliyetleri kapsamında konsolosun sahada gerçekleştirdiği ziyaretlerde kendisine eşlik etti.

Konsolos, şehrin tarihi bölgesi olan Musul Eski Şehir’de, Nebi Cercis Camii’nin arkasında yer alan Osmanlı dönemine ait sembolik bir noktada ihtiyaç sahibi ailelere sıcak çorba ve yemek dağıttı.

Osmanlı döneminde sosyal dayanışma değerlerini pekiştiren bu gelenek, bugün de aynı yerde devam ettirilerek yardımlaşma kültürünün önemini vurguluyor.

100 kutu gıda yardımı

Yardım faaliyetleri kapsamında ayrıca Musul Eski Şehir bölgesi dışında 100 kutu gıda yardımı Musullu ve Türkmen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bu girişim, özellikle Ramazan ayında ailelerin yaşadığı sıkıntıları hafifletmeyi ve yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Benzer faaliyetler, özellikle Ramazan ayında olmak üzere düzenli olarak gerçekleştiriliyor ve Türk ve Irak halkı arasındaki kardeşlik ve iş birliği bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

250 binden fazla ağaç bağışıyla ağaçlandırma çalışması

Yeni Şafak İngilizce Servisi’nden Mustafa Ghanım’ın haberine göre, Musul’daki Türkiye Başkonsolosu Serhad Varlı, yaptığı özel açıklamada, bu yardımların iki ülke arasında var olan kardeşlik ilişkilerinden kaynaklandığını ve Türkiye’nin Musul ve çevresinde toplumsal istikrarı destekleme, güvenliği güçlendirme ve kalkınmaya katkıda bulunma vizyonunun bir parçası olduğunu vurguladı.

Son dönemlerde Türkiye’nin Musul’a yönelik destekleri yalnızca insani yardım faaliyetleriyle sınırlı kalmamış, aynı zamanda çevresel iyileştirme projelerini de kapsamıştır.

Bu doğrultuda şehrin çevresel koşullarını iyileştirmek amacıyla 250 binden fazla ağaç bağışlanarak geniş kapsamlı bir ağaçlandırma çalışması başlatılmıştır.

Related Posts

DEM Parti’nin komisyon üyeleri belli oldu

“Terörsüz Türkiye” diye isimlendirilen süreç kapsamında TBMM’de açılması beklenen komisyon için MHP’nin ardnıdan DEM Parti’nin de üyeleri belli oldu.

Konya’da Alkollü Sürücüye Gazetecilere Saldırı

Ehliyetsiz alkollü sürücünün yakını, gazetecilere saldırdı. Olay, polisin dur ihtarına uymaması sonrası yaşandı.

Tapınakta izdiham! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletindeki Haridwar şehrinde bulunan Mansa Devi tapınağı yakınlarında izdiham çıktı. İNCELEMELER SÜRÜYOR Yerel saat ile 09.00 sularında yaşanan izdiham hakkında açıklama yapan Haridwar Emniyet Müdürü Pramendra …

Galatasaray’a transferde İngiltere engeli: İki ezeli rakip devrede

Yeni sezonda hem ligde hem de Avrupa’da başarılı olmak isteyen sarı-kırmızılılar, Muslera’nın ayrılığı sonrası kaleci arayışlarını sürdürüyor. Galatasaray’ın gündeminde olduğu iddia edilen Gianluigi Donnarumma ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Gazze için umudu şişeye koydular

Mısırlı mühendis Muhammed Ali Hasan’ın, Gazze’ye gitmek üzere “Şişelere çocuk maması ve gıda koyup denize bırakalım” çağrısı karşılık buldu. Pek çok kişi, Mısır ve Lübnan’dan denize gıda dolu şişeleri bırakmaya başladı. İnsan hakları aktivistleri bu kampanyanın yaygınlaştırılması çağrıları yapıyor.

Ölüm sayısı 200’ü geçince panik başladı: Ülkede sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı, memurlar eve gönderildi

Honduras’ta, yılbaşından bu yana COVID-19 dahil solunum yolu enfeksiyonlarından hayatını kaybedenlerin sayısının 200’ü aşmasıyla artan toplumsal endişe karşısında hükümet, salgını kontrol altına almak için pandemi günlerini hatırlatan maske zorunluluğu ve uzaktan çalışma gibi sert tedbirleri uygulamaya koydu.