MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan Akpolat’ın tutuklanmasıyla ilgili ‘gerekçe’ çıkışı

Beşiktaş Belediyesi’ne Yapılan Operasyonda 23 Kişi Tutuklandı

Beşiktaş Belediyesi’ne yapılan operasyon kapsamında pazartesi günü gözaltına alınan CHP’li Belediye Başkanı Rıza Akpolat, dün akşam saatlerinde savcılıkta ifade verdi. Akpolat’ın yanı sıra Aziz İhsan Aktaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Yardımcısı Alican Abacı ve Önder Gedik ile beraber toplamda 23 kişi tutuklandı. Diğer 17 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, tutuklamalar hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yıldız, tutuklama kararının delillerin korunması, yargılama sürecinin doğru işlemesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla alındığını belirtti.

Tutuklamanın en önemli şartı, şüpheli veya sanık hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunması ve kararın orantılı olması gerektiğidir. Mahkemeler verdiği kararlara gerekçe olarak somut deliller sunmak zorundadır ve bu gerekçelerin akıl, mantık ve vicdanı tatmin etmesi beklenir.

Olayla ilgili gelişmeler sosyal medya üzerinden takip edilebilir.

Related Posts

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Ünlü markanın araçlarında ölümcül hata! Binlerce araç geri çağrıldı

Ford Motor Company, yazılım hatası nedeniyle 200.000’den fazla aracını geri çağırma kararı aldı. Bu sorun, geri görüş kameralarının bozulmasına yol açarak kaza riskini artırıyor.

Gazze’den tedavi için Türkiye’ye 4 yaralı getirildi

Gazze’den Ürdün’e geçişleri sağlanan 4 hasta ve beraberindeki 7 refakatçi tedavi için uçakla Türkiye’ye getirildi. İsrail’in saldırılarında yaralanan ve sağ bacağı ampute edilen TRT Arabi kameramanı Sami Mohammed Abdullah Shehada ile muhabir Sami Fuad Mahmoud Barhoom ve 2 hasta daha Ankara’da tedavi altına alındı.

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Muharrem İnce cezaevinde İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir’

Geçen hafta ‘baba ocağı’ CHP saflarına dönen Muharrem İnce, Marmara Cezaevi’nde tutuklu CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.