Mersin’den Yörüklere Su Desteği: 130 Sulama Tankeri Dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yörük Üreticilere Sulama Tankeri Desteği Sağlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kuraklıkla mücadele kapsamında hayata geçirilen ‘Sulama Tankeri Desteği Projesi’, kırsalda üretim yapan konargöçer Yörükler için büyük bir destek haline geldi. Belediye, yüzde 50 katkı payı ile dağıttığı 130 sulama tankeri ile Yörük üreticilerin su ihtiyaçlarını karşılıyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje, yaz aylarında suya erişim konusunda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırarak konargöçer Yörüklerin hayatını kolaylaştırıyor. Mersin genelinde dağıtılan 130 adet çekilir tip, 3 tonluk sulama tankeri ile üreticilerin su ihtiyacı karşılanıyor. Tankerlerden, Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı küçükbaş hayvan üreticileri faydalanabiliyor. Proje, kırsaldaki üreticilerin hayvancılık faaliyetlerine destek olmanın yanı sıra bölgedeki kadim konargöçer kültürünün yaşatılmasına da katkı sağlıyor.

Projeden faydalanan ailelerden Cennet Sütlü, hayvancılıkla geçimini sağladıklarını belirterek, su tankerinin hayatlarını kolaylaştırdığını ifade etti. Sütlü, “Biz konargöçeriz, hayvancılık yapıyoruz ve su bizim için çok kıymetli. Bu tanker sayesinde su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Vahap Seçer Başkanımızdan Allah razı olsun, su hayattır, bu destek de bizim hayatımızı kolaylaştırdı” dedi.

Proje hakkında konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Güldoğan ise konargöçer Yörükler için suyun önemine vurgu yaparak, “130 adet sulama tankeri desteği ile üreticilerimizin kurak yaz aylarındaki su ihtiyacını karşılıyoruz. Üretici ve bu kadim kültürün her zaman yanındayız, desteklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu. – MERSİN

Related Posts

Pazaryeri’nde Orman Yangını Kısa Sürede Söndürüldü

Bilecik’in Pazaryeri ilçesindeki orman yangını tarlada çalışanların ihbarıyla kısa sürede söndürüldü.

Son dakika… İBB’ye yeni operasyon: Çok sayıda gözaltı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında, İETT Genel Müdürü İrfan Demet’in de aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı listesinde üst düzey yöneticiler de yer alıyor.

Traktörden düşen çocuk hayatını kaybetti

Bitlis’te tarlasını süren babasının kullandığı traktörden düşen çocuk öldü.

Daltonlar suç örgütü üyesi Türkiye’ye iade edildi

Hakkında kırmızı bülten kararı bulunan ve Gürcistan’da 2023’te yakalanarak tutuklanan Daltonlar suç örgütü üyesi Ahmet Aydın, Türkiye’ye iade edildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinden çarpıcı sonuç: İmamoğlu, Erdoğan’a 13 puan fark attı

Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinden çarpıcı sonuç: İmamoğlu, Erdoğan’a 13 puan fark attı

Mansur Yavaş’tan çok sert ‘rant’ eleştirisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bir Şehir Nasıl Katledilir” paylaşımlarının üçüncüsünü sosyal medya hesabından yaptı. Yavaş, “Bu bir şehircilik planı değil, kentin geleceğini yok eden rant projesidir” dedi.