Marmaray’da yumruklanan baba olayından sonra İstanbul Valisi isyan etti

İstanbul Valisi Davut Gül: “Devlet Sosyal Medyadan Yönetilmez”

Olayın etkileri devam ederken, bir gazetecinin çektiği görüntülerle olayları kendi bakış açısından anlatması, tartışmaları farklı bir noktaya taşıdı.

Sosyal medyada hızla yayılan tepkiler, İstanbul Valisi Davut Gül’ü harekete geçirdi.

Vali Gül, yaptığı açıklamada, İstanbul’un 16 milyonluk nüfusuyla birçok ülkeden daha büyük bir metropol olduğunu vurguladı.

Büyük şehirlerde tekil suçların yaşanabileceğini belirten Gül, asıl önemli olanın bu suçları önlemek için önleyici tedbirler alınması ve olaylar sonrası ilgili kurumların hızla harekete geçmesi olduğunu belirtti.

‘DEVLET SOSYAL MEDYADAN YÖNETİLMEZ’

Gül, suçların sosyal medyada teşhir edilmesinin ve linç kültürünün yayılmasının kamu düzenini bozabileceğine dikkat çekerek, “Suç işleyen cezasını devlet verir. Adaletin yeri sosyal medya değil, mahkeme salonlarıdır. Devlet sosyal medyadan yönetilmez. Güvenlik, adalet ve kamu düzeni, kişisel tepkilerle değil, anayasal kurumlar eliyle sağlanır” dedi.

Vali Gül, güvenlik birimlerinin 7/24 görev başında olduğunu hatırlatarak, toplumsal huzurun korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Sağduyu, sorumluluk ve hukuk devleti bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini belirten Gül, sosyal medya üzerinden yapılan yargılamaların hukuki ve vicdani sorumluluklar doğurabileceğini belirtti.

Related Posts

Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinden çarpıcı sonuç: İmamoğlu, Erdoğan’a 13 puan fark attı

Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinden çarpıcı sonuç: İmamoğlu, Erdoğan’a 13 puan fark attı

Mansur Yavaş’tan çok sert ‘rant’ eleştirisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bir Şehir Nasıl Katledilir” paylaşımlarının üçüncüsünü sosyal medya hesabından yaptı. Yavaş, “Bu bir şehircilik planı değil, kentin geleceğini yok eden rant projesidir” dedi.

DEM Parti’nin komisyon üyeleri belli oldu

“Terörsüz Türkiye” diye isimlendirilen süreç kapsamında TBMM’de açılması beklenen komisyon için MHP’nin ardnıdan DEM Parti’nin de üyeleri belli oldu.

Konya’da Alkollü Sürücüye Gazetecilere Saldırı

Ehliyetsiz alkollü sürücünün yakını, gazetecilere saldırdı. Olay, polisin dur ihtarına uymaması sonrası yaşandı.

Tapınakta izdiham! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletindeki Haridwar şehrinde bulunan Mansa Devi tapınağı yakınlarında izdiham çıktı. İNCELEMELER SÜRÜYOR Yerel saat ile 09.00 sularında yaşanan izdiham hakkında açıklama yapan Haridwar Emniyet Müdürü Pramendra …

Galatasaray’a transferde İngiltere engeli: İki ezeli rakip devrede

Yeni sezonda hem ligde hem de Avrupa’da başarılı olmak isteyen sarı-kırmızılılar, Muslera’nın ayrılığı sonrası kaleci arayışlarını sürdürüyor. Galatasaray’ın gündeminde olduğu iddia edilen Gianluigi Donnarumma ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.