Macaristan’da 2 çocuklu annelere gelir vergisi muafiyeti

Macaristan Parlamentosu, Doğum Oranlarını Artırmak İçin Yeni Yasa Tasarısını Kabul Etti

Macaristan Parlamentosu, doğum oranlarındaki düşüş trendini tersine çevirebilmek amacıyla yeni bir yasa tasarısını onayladı. Bu tasarı, iki veya üç çocuğu olan kadınların gelir vergisi ödemelerinden muaf tutulmalarını içeriyor.

Başbakan Viktor Orban hükümeti, doğum oranlarını artırmak için 2010 yılından bu yana dört veya daha fazla çocuğu olan kadınlara çeşitli teşvikler sunmaktadır, vergi muafiyetleri de buna dahildir. Parlamento tarafından kabul edilen yeni yasa tasarısı ile, bu teşvikler artık iki veya üç çocuğu olan kadınları da kapsamaktadır.

Tasarıda Neler Var?

Yasa tasarısı, 40 yaşın altındaki iki çocuğu olan kadınları gelecek yıldan itibaren ömür boyu gelir vergisinden muaf tutmayı amaçlamaktadır. Bu uygulama 2029 yılına kadar en az iki çocuğu olan tüm anneleri kapsamayı hedeflemektedir. Üç çocuk anneleri ise bugünden itibaren ekim ayından itibaren gelir vergisinden muaf olacak.

Orban: Macaristan Aileler İçin Vergi Cenneti Olacak

Macaristan Başbakanı Orban, yeni yasanın Macaristan’ı “aileler için vergi cennetine çevireceğini” belirterek, bu uygulamayı “Avrupa’nın en büyük vergi kesinti programı” olarak tanımlamıştır. Bu adımların mali açıdan zorlu olabileceğini kabul eden Orban, ekonomistlerin uyarılarına rağmen bu politikaları savunmaktadır.

Macaristan’daki doğum oranı, son verilere göre düşüşe devam ederek “kadın başına 1,31 canlı doğum” seviyesine gerilemiştir. Hükümetin hedefi, bu oranı 2035’e kadar yeniden 2,1 seviyesine çekmektir. Bu yeni yasa tasarısının bütçeye yaklaşık 2,38 milyar euroluk bir maliyet getireceği tahmin edilmektedir. Muhalifler ise Orban’ı gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde “savurganlıkla” suçlamaktadır.

Macaristan, doğum oranındaki düşüşle ilgili olarak AB’nin ortalamasının altında kalmaktadır. Hükümetin aldığı bu yeni tedbirlerle doğum oranlarını artırma amacı güdülmektedir.

Related Posts

İBB soruşturmasında “Enderun” WhatsApp grubundaki mesajlar soruldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan İBB Eski Emlak Yönetimi Daire Başkanı Ali Ayçiçek, İSKİ Çevre Denetim Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın emniyet ifadeleri ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye nüfus artışı bakımından kritik bir yerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısından sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Aydın’da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı

Aydın’da Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 12 tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.

İki FETÖ şüphelisi Edirne’de yakalandı

Edirne’de iki FETÖ şüphelisi Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı.

Özgür Özel: Korumaların kamerayı kapatması zorunlu bir görev

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ve diğer tutukluları cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası kameraların karşısına geçen Özel, İmamoğlu’nun bir otele girerken çekilen görüntüleriyle ilgili “Kameraların kapatılması zorunlu bir uygulamadır” açıklaması yaptı.

Özgür Özel, Murat Ongun’u ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Murat Ongun’u ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir