Küresel bankacılık devi JPMorgan Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti

JPMorgan Türkiye İçin Enflasyon Tahminini Yükseltti

Küresel bankacılık devi JPMorgan, Türkiye’de yaşanan son siyasal gelişmelerin ardından yeni raporunu açıkladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınma kararının ardından dolar kurunda görülen yükseliş, enflasyon beklentilerini artırdı. Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 27,2’den yüzde 29,5’e revize edildi.

Enflasyon ve Faiz Beklentisi Yükseltildi

JP Morgan’ın analizine göre, enflasyondaki düşüş süreci yavaş bir şekilde devam edecek. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 27,2’den yüzde 29,5’e, mart ayı enflasyonunun ise yüzde 2,3’ten yüzde 3,2’ye çıkacağı öngörülüyor. Ayrıca, Merkez Bankası’nın nisan ayından itibaren her toplantısında faizleri 150 baz puan indireceği tahmin edilerek yıl sonu faiz tahmini yüzde 30’dan yüzde 35’e çıkarıldı. Dolar cinsinden taşıma işlemlerinde yabancıların 35 milyar dolarlık pozisyonu bulunurken, Türk devlet tahvillerinde yabancı payı 19,6 milyar dolar ve hisse senetlerinde yabancı payı yüzde 37 ile 34,5 milyar dolar seviyelerinde.

Related Posts

Osimhen’in dönüşü Kayserili Neslihan teyzeyi sevindirdi: “Sürekli görüşüyorum”

Osimhen’e örgü bebek hediye etmesiyle tanınan Neslihan Demir, yıldız futbolcunun tekrar İstanbul’a gelmesini takip etti.

Saç ekimi sonunu getirdi: O klinikte hayatını kaybetti

İngiltere’den saç ektirmek için Türkiye’ye gelen Martyn James Latchman, CINIK Hospital isimli özel bir klinikte hayatını kaybetti.

F-35’ler 2018’den bu yana 10’u aşkın kaza yaptı

ABD’nin California eyaletinde donanmaya ait F-35 savaş uçağının düşmesi, çok sayıda ülkenin envanterinde bulunan bu uçakların daha önce yaptığı kazaları akıllara getirdi.

Özgür Özel’den kamu işçilerine destek: Arkanızda millet var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul Şile’deki mitinginde konuştu. Özel, 600 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamasını eleştirdi.

Bakan Yumaklı: Cumhuriyet tarihinin en güçlü filosuna sahibiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarıyla mücadelede ekipman yetersizliği olduğu eleştirilerine yanıt verdi. Yumaklı, “Cumhuriyet tarihinin en güçlü filosuna sahibiz.” dedi.

Elon Musk’ın partisine sessizlik çöktü

Elon Musk’ın “Amerika Partisi” çıkışı, Trump’la gerilimin ardından siyasete hızlı bir dönüş sinyaliydi ama aradan geçen 17 günde somut hiçbir adım atılmadı. Parti başvurusu yapılmadı, aday açıklanmadı, danışmanlar sessizliğe gömüldü. Gözler şimdi hem Trump’la yumuşayan ilişkilerde hem de Musk’ın bu girişimi tamamen rafa kaldırıp kaldırmayacağında.