Kenan Güngör: Mangal Kömüründe İhracat Başarısı

Kenan Güngör: Babasından Aldığı Mesleği 35 Yıldır Sürdürüyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde mangal kömürcülüğü mesleğini 35 yıldır başarılı bir şekilde sürdüren Kenan Güngör, yıllık ortalama 60 ton ürünü tedarikçi firmalar aracılığıyla ABD ve Avrupa’ya ihraç ediyor.

Keçikaya köyünde bulunan 3 dönüm arazide mangal kömürü üreten 55 yaşındaki Güngör, Orman İşletme Müdürlüğü ihalelerinden ve tapulu kesim yapan köylülerden aldığı meşe, pırnal ve zeytin ağaçlarından elde ettiği odunları değerlendiriyor.

Kaliteli mangal kömürü elde etmek için odunları koni şeklinde dizip üstünü saman ve toprakla kapatan Güngör, “ocak” adını verdiği yapıları kontrollü şekilde 10-15 gün boyunca yakarak ürünlerini üretiyor.

Güngör, yılda ortalama 300 ton mangal kömürü üretirken, en kaliteli ürünleri tedarikçi firmalar aracılığıyla ABD, Almanya ve Hollanda’ya ihraç ediyor. Ürünler, paletler üzerine istiflenip tırlar aracılığıyla söz konusu ülkelere gönderiliyor.

Kenan Güngör: “Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyoruz”

Kenan Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada babasından mesleği devraldığını ve yılın her ayında üretim yaptıklarını belirterek, en kaliteli mangal kömürünün “pırnal meşe” ağacından elde edildiğini vurguladı.

Odunları Orman İşletme Müdürlüğü ihalelerinden ve tapulu kesim yapan köylülerden sağlayan Güngör, ürettikleri kömürleri tedarikçi firmalara sattıklarını ve bir kısmını ABD ve Avrupa’ya ihraç ettiklerini söyledi.

İşletmesinde daimi olarak 4 işçi çalıştığını belirten Güngör, sağlıklı çalışma koşullarına önem verdiklerini ve çevreye zarar vermeden üretim yaptıklarını dile getirdi.

Mangal kömürlerinin hazırlanması sürecinin bir ay sürdüğünü aktaran Güngör, işin kurallarına uyduklarını ve ürünleri tüketiciye en kaliteli şekilde sunduklarını belirtti.

Related Posts

Emekli maaşlarına temmuz dokunuşu: En düşük maaş ne kadar olacak?

Temmuz ayı yaklaşırken emekliler, maaş zamlarını merakla bekliyor. Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği bu gelişme hakkında SGK uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri ve piyasa katılımcılarının anket sonuçlarına dayanarak, en düşük emekli maaşıyla ilgili tahminlerini paylaştı.

10 milyar liralık ‘Senfoni’ yatırımı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) hasılat paylaşım modeliyle ihaleye çıktığı İstanbul’daki Etiler arazisinde yeni bir konut projesi başlatıldığı duyuruldu.

Vestel’de büyük işten çıkarma

Zorlu Holding, 4,9 milyar dolarlık borç yükünü hafifletmek için Türkiye’nin en büyük kurumsal yeniden yapılandırma süreçlerinden birini başlatıyor. CEO Ömer Yüngül, Vestel’de 2 bin kişinin işten çıkarılacağını “Tamamen verimlilik için, üretim kapasitemiz artacak.” sözleriyle doğruladı.

Kadınların ev sahipliği artıyor: En çok tercih edilen iller belli oldu!

Kadınların konut alımlarındaki payı giderek artıyor. Tatil bölgeleri ve emeklilik için tercih edilen iller öne çıkarken, bu eğilimde istikrarlı bir yükseliş dikkat çekiyor. Veriler, kadınların mülkiyet kararlarında daha belirleyici hale geldiğini gösteriyor.

Çinlilerin gümrük vergisini artıran Trump’ı nasıl kandırdıkları ortaya çıktı

Çinli ihracatçılar, ABD ekonomisinden daha fazla pay almak için paravan şirketler ve gerçeğe aykırı beyanlarla ticaretlerini sürdürüyor.

Sözlü sınavlara neşter atılması kaçınılmaz hale gelmiştir

Yıllardır sözlü sınavların sakıncalarını anlatıyoruz ve bu konudaki açıkların kapatılmasını talep ediyoruz. Özellikle de belediyelerde yaşanan sıkıntılar ise adeta zirve yapmış durumdadır. Örnekler üzerinden konuyu açıklamaya çalışacağız. Yine okuyucularımızdan gelen sorunlara da yer vermeye çalışacağız. KPSS’den düşük puan alan aday sözlü sınav sayesinde başarılı oluyor Daha önceki yazılarımda muhalefet partileri açısından belediyelerin iktidar yolculuğunda kritik olduğunu belirtmiştim. Refah Partisi