Kartalkaya Yangını: Aşçının Korkunç Anıları

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Yüzlerce Kişi Yanındı

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen otel yangınında 78 kişinin yaşamını yitirdiği felakette hayatta kalanlar arasında bulunan otel aşçısı Mustafa Serbest, yaşadıkları korkunç anları anlattı. Serbest, olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, adeta cehennemi yaşadıklarını ifade etti.

Yangın sonrasında ailesinin yaşadığı İzmir’in Selçuk ilçesine dönen 26 yaşındaki Serbest, yangın gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Grand Kartal Otel’de 3 yıldır aşçılık yaptığını ve bölgeyi çok iyi bildiğini söyleyen Serbest, yangın gecesini hiç unutamadığını dile getirdi.

Serbest, odasının otelin ikinci katında olduğunu belirterek, “Gece bir ses duydum, uyandım. Arkadaşım bana ‘Yangın var!’ diye bağırdı. Saat yaklaşık 02.45-03.00 civarıydı. Dumanlar içindeydik. Panik olduk, ne yapacağımızı bilemedik. Nefes alamıyorduk, gözlerimizi açamıyorduk. Ben bildiğim yolu takip ederek dışarı çıkmayı başardım. Garaja yöneldik, fakat kapısı kapalıydı. Yaklaşık 15-20 kişiyle beraber kapıyı açmak için çabaladık. Sonunda dışarı attık kediyi. Yangın o sırada çok yayılmamıştı, daha çok duman vardı. Ben 03.30’da dışarı çıktım ve yaklaşık yarım saat boyunca içerde kalmıştım.” şeklinde konuştu.

Otelin alevler içinde olduğunu gördüğünde, insanların camlardan yardım istediklerini ifade eden Serbest, “Yangın merdiveni kapısının tahtadan yapıldığını belirtti. İtfaiyenin gelmesi bir saati buldu. O sırada oteldekilerin pencerelerden atladığını gördüm. Bazılarını kurtarabildik, bazılarını ise maalesef kurtaramadık. Otelde yeterli yangın önlemlerinin olmadığını düşünüyorum. Yangın dedektörünün çalışmadığını, yangın söndürücü tüplerin görünürde olmadığını belirtmek isterim. Sulama sistemi bile yoktu otelde. Acil durum merdivenleri personel tarafından kullanılıyordu, uyarı levhaları yetersizdi ve kapılar tahtaydı. Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını umuyorum.” dedi.

Mustafa Serbest, Kartalkaya’ya bir daha gidemeyeceğini vurgulayarak, yaşadıkları dehşet dolu anlara ilişkin, “O çığlıkları duysanız, insanların kendilerini aşağı atmasını görseniz, o acıyı yaşasaydınız, belki de ölmediğinize pişman olursunuz. Herkes kendini kurtarmak için umutla atlamıştı. Can pazarı vardı, çığlık sesleri vardı. Yardım edemezsiniz, sadece bakarsınız. Cehennemi yaşadık.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Batıdan Ukrayna’ya yardım arttı: NATO rekora koşuyor

NATO Askerî Komitesi Başkanı, Ukrayna’ya savaşın başladığı tarihten 2024 yılına kadar 50 milyar dolar yardım yapıldığını, 2025 senesinin ilk altı ayındaysa bu rakamın şimdiden 33 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Konya’da traktör römorku devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

Konya’da seyir halindeyken traktörden ayrılan römorkun şarampole devrilmesi sonucu 63 yaşındaki Cemile D. hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı.

MHP lideri Bahçeli’den Özel’e tepki: Cumhur İttifakı Türkiye’nin güvencesi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sözlerine tepki gösteren Bahçeli, “TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmaları boşuna bir avunma” dedi.

Günün köşe yazısı: Milyon dolarlık liyakatsızlık

Real Madrid ve Galatasaray’ın formalarını da terletmiş eski futbolcu Hamit Altıntop, “Türk futbolunun en pahalı yanılgısı” adlı köşe yazısında Türk takımlarının temel sorununu yazdı.

Bayern, yeni sezonu 6-0’la açtı

Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga’da yeni sezonun açılış maçında Bayern Münih, sahasında Leipzig’i 6-0’la ezip geçti.

Putin: Trump’ın gelişiyle tünelin sonunda ışık göründü

Ukrayna savaşının sonu için atılacak adımları beklenen Rusya lideri Vladimir Putin, ABD ile ilişkilerin Donald Trump’ın başkanlığı ile normalleşme yoluna girdiğini söyledi.