İBB soruşturmasında “Enderun” WhatsApp grubundaki mesajlar soruldu

“`html

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hakkında Yolsuzluk Soruşturması Devam Ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması çerçevesinde, aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu birçok zanlı hakkında “suç örgütü yöneticiliği”, “suç örgütüne üye olma”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” ve “ihaleye fesat karıştırma” gibi ağır suçlamalar yöneltiliyor.

İBB Eski Daire Başkanının İfadesi

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, İBB Eski Emlak Yönetimi Daire Başkanı Ali Ayçiçek’in, operasyonda el konulan cep telefonunda yapılan inceleme sonucunda bir WhatsApp grubuna üye olduğu tespit edildi. Grubun adı “Enderun” olarak belirlenirken, Ayçiçek’in grubun içindeki mesajları da inceleniyor. Ayçiçek, bu grubu 18 yıl boyunca müfettişlik yaptığı arkadaşlarıyla paylaştığını ve içerikleri yorumladığını belirtti.

Ayçiçek, emniyette yaptığı 72 sayfalık ifadesinde, İBB Teftiş Kurulu’ndaki görevine 18 Mart 2025’te başladığını ve aylık gelirinin 200 bin lira olduğunu açıkladı. Kendisine, İBB iştiraklerinden Kültür ve Medya AŞ tarafından verilen billboard ve reklam ihalelerinde usulsüzlük iddiaları soruldu. Ayçiçek, bu ihalelerin kendi dönemine ait olmadığını savunarak, iştirakler ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını ileri sürdü.

WhatsApp Mesajlarında Neler Söyleniyor?

Operasyon sırasında ele geçirilen mesajlarda, dikkat çeken ifadeler yer alıyor. Ayçiçek, bu mesajların mizahi bir dilde yazıldığını ve yalnızca arkadaşlarıyla aralarındaki diyaloglar olduğunu belirtiyor. ”İşini bilmez bir çocuktu” diyerek bahsettiği kişiler hakkında iddialarda bulunan Ayçiçek, yolsuzlukların önlenmesi gerektiğini de vurguladı.

Adem Şanlısoy’un İfadesi

İSKİ Çevre Denetim Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, 21 sayfalık ifadesinde, İBB ile hiçbir ihaleye katılmadığını ifade etti. Ancak 2005 yılında İSKİ bünyesinde bir tabela ihalesine katıldığını belirtti. Şanlısoy, bazı şirketlerin projeleri için kendilerine yönlendirildiğini ve işlerinin çözümü için para talep edildiğine dair iddialara da yanıt verdi.

Şanlısoy, M.E. isimli şahsın İSKİ’ye yönelik tehdit içerikli mesajlar attığını ve kendilerine yaptığı suçlamaların asılsız olduğunu savundu. Olayların tamamen bir intikam alma girişimi olduğunu belirtirken, kurumsal olarak görevlerini yerine getirdiklerinin altını çizdi.

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın İfadesi

İBB Genel Müdürü ve İSKİ Yönetim Kurulu Başkanı olan Şafak Başa, emniyette verdiği 20 sayfalık ifadede, soruşturma kapsamındaki kimseyle ticari bir ilişkisinin olmadığını vurguladı. Başa, İmamoğlu ile sadece İş gereği tanıştığını, daha önceki dönemde kişisel bir ilişkisinin bulunmadığını belirtti.

“`

Bu metin, verilen kaynak içeriğin özgün bir yorumlamasıdır. Başlıklar ve paragrafların düzeni, okuanabilirliği artırmak ve SEO uyumunu sağlamak amacıyla belirlenmiştir. Anahtar kelimeler, doğal bir akışla metin içerisinde yerleştirilmiştir.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye nüfus artışı bakımından kritik bir yerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısından sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Aydın’da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı

Aydın’da Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 12 tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.

İki FETÖ şüphelisi Edirne’de yakalandı

Edirne’de iki FETÖ şüphelisi Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı.

Özgür Özel: Korumaların kamerayı kapatması zorunlu bir görev

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ve diğer tutukluları cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası kameraların karşısına geçen Özel, İmamoğlu’nun bir otele girerken çekilen görüntüleriyle ilgili “Kameraların kapatılması zorunlu bir uygulamadır” açıklaması yaptı.

Özgür Özel, Murat Ongun’u ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Murat Ongun’u ziyaret etti.

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir