Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Siyasetinde “Küresel Aktör” Olarak Tanımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşındaki barış diplomasisinin merkezi olma, Gazze’deki katliama tek başına ses çıkarma, Suriye’nin yeniden kalkınma sürecindeki rolü, PKK’nın tamamen bitirilmesine yönelik atılan adımlar nedeniyle yabancı basın tarafından ‘küresel aktör’ olarak nitelendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilere karşı, “Erdoğan’dan bir dünya lideri, küresel lider çıkarmak mümkün değildir. Zaten yerelde demokrat değilsen küresel bir lider olamazsın ve buradan gözünün içine baka baka söylüyorum. Sen küresel bir lider değil, yerel bir diktatörsün; otokratsın. Tek adamsın” sözlerini kullanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e AK Parti İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu’dan sert tepki geldi.
Cevizoğlu, Haber Global canlı yayınında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e münazara teklifinde bulunarak diktatörlük konusunu tartışmaya davet etti.

Hulki Cevizoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin olarak, “Özgür Özel’in tek adamlık iddiası nerden çıkıyor, hınç duygusundan, kendi kendisini zehirleme duygusundan çıkıyor. Aslında Özgür Özel’in yaptığı ‘RADİKAL SİYASAL BİR BARBARLIK.’ Buna ‘SİYASAL ANTROPOFOJİ’ (Siyasal Yamyamlık) diyebiliriz. Özgür Özel’de bir ‘CALİMERO SENDROMU’ var. Yaşam tarzı olarak sürekli şikayet etme sendromu. Bazı insanlarda bu sendrom var. (Ülke gelişirken bundan rahatsız olmak). HINÇ DUYGUSU var, bu duygu da kendini yiyip bitiriyor.” ifadelerini kullandı.