Flaş Anayasa kulisi. Erdoğan’ın rahatsız olduğu maddeleri açıkladı

Eski AKP’li Emin Şirin: “Erdoğan’ı Rahatsız Eden Anayasa Sorunları”

Eski AKP’li Emin Şirin, son açıklamalarıyla dikkat çekti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Anayasa beklentileri ve mevcut Anayasa’daki problemleri hakkında konuşan Şirin, Anayasa’da bulunan “Atatürk milliyetçiliği” ve “Türk” kavramlarının Erdoğan’ı rahatsız ettiğini belirtti.

Erdoğan’ın Hedefi: “Surların Temizlenmesi”

Şirin, yaptığı açıklamada, “Erdoğan, Devlet Bahçeli ile koordineli bir şekilde çözüm süreci girişiminde bulundu. Terörün sonlanması ve PKK’nın tasfiyesi öncelikli hedefler arasında. Bu hedef gerçekleşmezse ikinci adıma geçilmeyecek.” dedi.

Şirin’e göre, Demirtaş’ın yerine Öcalan konuşulması gerektiğini belirten Şirin, ABD ile Türkiye arasında koordinasyon sağlandığını ifade etti.

“Erdoğan’ı Rahatsız Eden Anayasa Değişikliği”

Anayasa değişikliğiyle ilgili konuşan Şirin, “Erdoğan’ı rahatsız eden nokta başlangıç bölümü. Türk vatanı ve Atatürk milliyetçiliği gibi unsurlar Erdoğan’ı rahatsız ediyor.” şeklinde konuştu.

Emin Şirin, Erdoğan’ın asıl amacının yeni Anayasa ile seçimleri kazanmak değil, 50+1 hedefine ulaşmak olduğunu belirtti.

Related Posts

Üç yaşındaki çocuk iki yıldır yemek yemiyor

İngiltere’nin Merseyside bölgesinde yaşayan üç yaşındaki Ronnie McGee, iki yıldır sadece sütle besleniyor ve yemek yemeyi reddediyor. Annesi Jess McCormick, oğlunun günde dört kez kusmasına rağmen doktorların kesin bir teşhis koyamaması karşısında …

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Güney Afrika’da silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 7 kişi hayatını kaybetti

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehri yakınlarında bir yerleşim yerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi, İran’ın nükleer tesislerine giremeyecek

İran Meclisi Başkanvekili Hamid Rıza Hacıbabayi, meclisin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alma kararına ilişkin bilgi paylaştı. Hacıbabayi, “Bundan böyle UAEA Başkanı Rafael Grossi’nin nükleer tesislerimize girişine ve buralara kamera yerleştirilmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Meksika’nın kuzeyinde mumyalanmış 60 ceset bulundu

Meksika’nın kuzeyinde mumyalanmış 60 ceset bulundu