Binlerce gence müjde: Burslar 15 Bin lira oldu

Türk Tarih Kurumu, Öğrencilere Yönelik Burs Desteğini Artırıyor

Türk Tarih Kurumu (TTK), öğrencilere yönelik burs desteğini genişleterek yeni bir adım atmaya karar verdi. Kurumun amacı, öğrencilere daha fazla destek sağlayarak bursiyer sayısını 1000’in üzerine çıkarmak. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek olmayı hedefleyen bu girişim, eğitim hayatlarına önemli katkılarda bulunacak.

Burs Miktarları Yükseltiliyor

TTK, yükseköğretim öğrencilerine daha fazla destek sağlamak için burs miktarlarını ciddi şekilde artırmaya karar verdi. Doktora öğrencilerine sağlanan burs miktarı 9 bin TL’den 15 bin TL’ye yükseltilirken, yüksek lisans bursları da 6 bin TL’den 10 bin TL’ye çıkarılacak.
Aynı zamanda, lisans bursları da %50 oranında artırılacak. YKS başarı sıralamasına göre verilen burslar 2 bin 250 TL ile 6 bin TL arasından 9 bin TL’ye yükselecek. Bu düzenleme, lisans öğrencilerine önemli bir maddi destek sunacak.

Sosyal Bilimler Alanına Destek

Sosyal bilimler alanında birinci sırayı alan lisans öğrencilerine yönelik burs miktarları da artırıldı. Bu kategorideki burs miktarı 2 bin 250 TL’den 3 bin 375 TL’ye yükseltildi. Bu artış, öğrencilerin akademik başarılarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

189 Kişilik Kontenjan Açıldı

TTK, 2024 yılında 189 yeni bursiyer kabul edecek. Bu burslar Türkiye genelindeki lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek. Belirli kriterlere göre seçilecek olan bursiyerler, eğitimlerine devam etmek için önemli bir destek alacaklar.

Related Posts

Son dakika: Baykar İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i resmen satın aldı

Baykar’ın, 140 yıllık İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i satın alma süreci tamamlandı

Bakan Işıkhan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi genelgesine ilişkin açıklama

Bakan Işıkhan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi genelgesine ilişkin açıklama

Hayvancılığa dijital kolaylık: 11 bin işletmeye 11 milyonluk destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025’in ilk yarısında 11 bin işletmeye verdiği su faturası desteğini dijital ortama taşıdı. Üretici artık başvurusunu “https://basvuru.kayseri.bel.tr/” adresinden kolayca yapabilecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi …

9 Temmuz’a sayılı günler kala Trump’tan düşündüren çıkış: Bazı ülkeler hayal kırıklığına uğrayacak

ABD Başkanı Trump’ın 2 Nisan’da duyurduğu gümrük tarifelerine verilen ara 9 Temmuz’da tekrar başlıyor. Trump bazı ülkelerin duruma karşı hayal kırıklığı uğrayacağını belirterek, 200 ülke ile anlaşma yapamayacağını söyledi.

Merkez Bankası rezervleri 7 hafta sonra ilk kez geriledi

Merkez Bankası rezervleri 7 hafta sonra ilk kez geriledi

Kamu işçilerinin zam pazarlığında ikinci teklif tarihi belli oldu

Kamu işçilerinin zam pazarlığında ikinci teklif tarihi belli oldu