Bakan Fidan: Suriye’de silahlı gruplar tek bir ordu çatısı altında toplanmalı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bölge Ülkeleriyle İstikrarı Önceleyen Bir Politika İzliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, güncel bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin Suudi Arabistan merkezli Asharq News televizyonuna değerlendirmede bulundu.

Fidan, yabancı güçlerin bölgeye aşırı şekilde müdahale etmesinin, kendi ülke çıkarlarını değil başka ülkelerin çıkarlarını savunmanın sonuçlarını Suriye’de gördüğümüzü belirtti. Yeni dönemde Suudi Arabistan, BAE, Katar, Mısır, Ürdün ve Irak gibi bölge ülkeleriyle istikrarı önceleyen bir politika üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Fidan, savaş, bölünme ve istikrarsızlık yerine bölgede değişim ve barışın hakim olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

“Suriye’de Terörizme Yer Verilmemeli”

Fidan, Suriye’deki yeni yönetimden beklentilerini paylaşarak, terör örgütlerine asla yer verilmemesi, azınlıklara saygı gösterilmesi, kapsayıcı bir hükümetin kurulması ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yeni yönetime özel taleplerle gitmediğini belirten Fidan, bölge ülkelerinin istikrarına destek olacak bir yönetim ve davranışlar beklediklerini dile getirdi.

“Suriye’de Silahlı Gruplar Bir Ordu Çatısı Altında Toplanmalı”

Fidan, Suriye’deki silahlı grupların tek bir ordu çatısı altında toplanması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda yapıcı etkisini kullandığını belirtti. Kuzeyde bulunan ve Türkiye’ye yakın olan grupları milli orduya katılmaları konusunda teşvik ettiklerini aktaran Fidan, aynı şekilde güneydeki grupların da benzer şekilde hareket etmelerini umut ettiklerini söyledi.

Fidan, İsrail’in Suriye’ye yönelik politikalarını eleştirerek, bölge ülkelerinin bu duruşa karşı çıktığını ve çıkmaya devam edeceklerini belirtti. İsrail’in Suriye’ye askeri ve siyasi olarak zarar verici tavırlar sergilemesini provokasyon olarak nitelendirdi.

Related Posts

Batman’da trafik kazası: 2 kişi yaralandı

Batman’ın Gercüş ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari araç şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 2 kişi yaralandı.

Samsun’da kaza: 1 kişi yaralandı

Samsun’da bir otomobilin, önündeki otomobile arkadan çarptığı kazada 1 kişi yaralandı.

Ukrayna, fotoğrafları paylaştı: Vatikan’da Trump-Zelenski görüşmesi

Ukrayna ve ABD liderleri, Beyaz Saray’da kameralar önünde tartışmalarının ardından bugün Papa Francis’in cenazesi dolayısıyla ziyaret ettikleri Vatikan’da bir araya geldi.

‘Zamanlaması’ tesadüf mü! Sazlıdere’deki TOKİ inşaatı için ‘yıkım kararı’ alınmasının ardından İSKİ’ye operasyon!

İBB’ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, aralarında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin ve Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu operasyon dalgası; İSKİ’nin Sazlıdere Barajı havzasında yapılan konutlar için TOKİ şantiyesine yıkım tebligatı yollaması ertesine ‘rastladı.’

Antalya’da ormanlara giriş yasağı başlıyor

Antalya, 2024 yılında 275 yangına rağmen yalnızca 333 hektarlık kayıpla Türkiye’de 12. sıraya geriledi. Vali Hulusi Şahin, 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında yeni hazırlanan genelgede belirtilen alanlar dışında ormanlara girişin yasaklandığını açıkladı.

Bebeğini 2 bin euro’ya sattı, pişman oldu: Geri almak isterken tutuklandı

İspanya’da bebeğini kısırlık sorunu olan bir çifte 2 bin euro karşılığında satan kadın, kızını geri almaya çalışırken tutuklandı. Bebeği satın alan çiftin de tutuklandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir