AKP’li Sarıçam’ın mizahını gazeteciler anlamamış: ‘Sağlık personelinin gırtlağına yapışın’ demişti

AKP Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları durmaksızın devam ederken “Memnuniyetsizlik varsa ben şunu da yaparım; vatandaşa ‘gidin sağlık personelinin gırtlağına yapışın, ben devlet olarak üzerime düşeni yaptım, hizmeti vermeyen onlar’ diye de kışkırtırım” dedi.

Kırşehir’de bir açılıştaki o sözlerinin ardından gelen tepkilere karşılık veren Gökhan Sarıçam, sosyal medyasından paylaşım yaptı.

‘SAĞLIK PERSONELİNİN GIRTLAĞINA YAPIŞIN’ DEMİŞTİ

AKP’li Gökhan Sarıçam, “Sağlık personelinin gırtlağına yapışın” diyerek espri yaptığını ifade etti.

Gelen tepkiler üzerine gazetecileri suçlayan Sarıçam, “Espiri maksadından saptırılarak bazı gazeteciler tarafından bir tahrik kusuru haline getirilmek istenmiştir.” dedi.

AKP’Lİ SARIÇAM’IN MİZAHINI GAZETECİLER ANLAMAMIŞ

Gökhan Sarıçam’ın skandal konuşmasının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Kamuoyuna Açıklamamdır Son günlerde sosyal medyada ve bazı basın organlarında konuşmamın sadece bir bölümü kesilip paylaşılmış ve ortaya büyük bir yanlış anlaşılma çıkmıştır. Pınarhisar’daki açılış töreninde yaptığım konuşma bağlamından kopartılarak, sanki sağlık çalışanlarına karşı olumsuz bir çağrı yapmışım gibi bir algı oluşturulmuştur.

Öncelikle şunu net bir şekilde ifade etmek isterim: Sağlık çalışanlarımız bizim baş tacımızdır! Onlar gece gündüz demeden fedakârca çalışırken, benim ya da herhangi birinin onların emeğini görmezden gelmesi asla mümkün değildir. Bahsi geçen sözlerim, devlet olarak sağlık yatırımlarımızı tamamladığımızı ve hizmetin karşılıklı olarak en iyi şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade eden bir konuşmanın içindeydi. Ancak konuşmanın bütününe bakılmadan, cümlelerin sadece belirli bölümleri alınarak farklı bir anlam yüklenmeye çalışılmıştır.. Her ne kadar konuşma videomda oynama yapılmış ve çarpıtılmış olsa da bundan dolayı kırılmış olan alınganlık gösteren üzdüğüm bütün sağlık çalışanlarından özür dilerim onları kırdığım için . Lütfen haklarını helal etsinler.

Oysa her zaman sağlık çalışanlarının yanında olan bir milletvekili olarak orada bulunan bir çok samimi olduğum sağlık çalışanı arkadaşıma gülerek yapmış olduğum bir espiri maksadından saptırılarak bazı gazeteciler tarafından bir tahrik kusuru haline getirilmek istenmiştir Açıkça görülüyor ki burada bilinçli bir çarpıtma ve siyasi bir hamle söz konusudur. Kamuoyunun, bu tür manipülasyonlara karşı dikkatli olmasını rica ederim. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına konuşmamın tamamının dikkate alınmasını rica eder, tüm sağlık çalışanlarımıza sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.

Ahmet Gökhan Sarıçam
AK Parti Kırklareli Milletvekili”

Related Posts

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Muharrem İnce cezaevinde İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir’

Geçen hafta ‘baba ocağı’ CHP saflarına dönen Muharrem İnce, Marmara Cezaevi’nde tutuklu CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

CHP’li Yücel: ‘İzmir Barosu’nu göreve davet ediyorum’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon sonrası CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den açıklama geldi.

Üç yaşındaki çocuk iki yıldır yemek yemiyor

İngiltere’nin Merseyside bölgesinde yaşayan üç yaşındaki Ronnie McGee, iki yıldır sadece sütle besleniyor ve yemek yemeyi reddediyor. Annesi Jess McCormick, oğlunun günde dört kez kusmasına rağmen doktorların kesin bir teşhis koyamaması karşısında …

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız