‘Ajan sığınmacı’ tehlikesi Meclis gündeminde: İran’da Mossad için çalıştığı tespit edilen sığınmacılar olduğu iddiası İçişleri Bakanlığı tarafından izlenmekte midir?

CHP’li Murat Bakan: İstihbarat Servisleri İçin Çalışanlar Sığınmacı Olarak Ülkelere Sızıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, istihbarat servisleri için çalışan kişilerin sığınmacı kılığında ülkelere sızdığına dikkat çekerek, bu durumun Türkiye’nin ulusal güvenliğini, kamu düzenini ve toplumsal istikrarını doğrudan etkileme riski taşıdığını vurguladı. Bakan, konuyu Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan yazılı cevap istedi.

CHP’li Bakan, İran’da Mossad için çalıştığı tespit edilen bazı Afgan sığınmacılar olduğu iddiaları hakkında İçişleri Bakanlığı’nın izleme yapılıp yapılmadığını sordu ve benzer bir güvenlik riskinin Türkiye için de geçerli olup olmadığını araştırdı.

Bakan’ın önergesinde, İran’da İsrail’in dış istihbarat servisi adına çalışan kimselerin Afganistan’dan gelen sığınmacılar arasında bulunduğu yönündeki tartışmalara dikkat çekti. Bakan, göç hareketlerinin istihbarat örgütlerine ülkelerde sızma ve operasyon yapma imkanı verdiğine dikkat çekerek, bu durumun Türkiye için önemli bir risk teşkil ettiğini belirtti.

CHP’li Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

  • Türkiye’de son beş yıl içinde casusluk suçundan yakalanan veya işlem gören yabancı uyrukluların sayısı ve bunların istihbarat servislerine bağlantıları hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • Afganistan’dan Türkiye’ye gelen sığınmacılar arasında güvenlik tehdidi oluşturan kişi sayısı nedir? Sınır dışı edilen kişi sayısı ve uygulama durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • İran’da Mossad için çalışan Afgan sığınmacılarını izleme konusunda ne gibi adımlar atılmaktadır ve bu durum Türkiye için bir tehdit oluşturabilir mi?
  • Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren Afgan sığınmacıların güvenlik ve istihbarat kontrolü ne seviyededir? Geçmişte bağlantılı oldukları örgütler hakkında bilgiye dayalı bir veritabanı mevcut mudur?
  • İstihbarat riski taşıyan Afgan sığınmacı gruplarının tespiti için MİT, EGM ve Göç İdaresi Başkanlığı arasında nasıl bir iş birliği yapılmaktadır?
  • Türkiye’de istihbarat faaliyetleri yürüttüğü şüphesiyle adli işlem başlatılan sığınmacılar var mıdır? Varsa uyruklarına göre dağılımı nasıldır?

Related Posts

Rusya, 6 bin Ukraynalı askerin cenazesini iade etti

İstanbul’daki doğrudan müzakerelerde Rus heyetine başkanlık yapan Vladimir Medinskiy, İstanbul’da varılan anlaşmalar çerçevesinde Ukrayna’ya toplam 6 bin 60 askerin cenazesini teslim ettiklerini bildirdi. Ukrayna tarafı, cenazeleri teslim aldıklarını doğruladı.

AKP’li vekil bir yanlıştan döndü, bir yanlış yaptı

İnternette titrini ‘Vekil’ diye düzeltti ama bu defa da asil Başkan Hakan Bahçetepe’nin tüm haber geçmişini sildirdi.

Karşılıklı saldırılar sürürken İsrail Başbakanı Netanyahu’dan ilginç açıklama: Rejim değişikliği olabilir

İran ve İsrail arasındaki savaşın 3. gününde gerilim tırmanmaya devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Netanyahu, çatışmaların sonucunda İran’da rejim değişikliği yaşanabileceğini söyledi.

Kadıköy’de Rexx sinemasında yangın çıktı

Kadıköy’de Rexx sinemasında yangın çıktığı bildirildi.

Cemil Tugay’dan işten çıkarma açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZDOĞA, İZELMAN ve İZULAŞ şirketlerinden toplamda bin 30 çalışanın çıkarılması kararına gelen tepkilere yanıt verdi. Tugay, işe devam primi ve rapor almama primlerinin dünyada eşi benzerinin bulunmadığını belirterek, bu iki primden vazgeçilmedikçe işten çıkarmaların devam edeceğini açıkladı.

İran: 2 Mossad üyesi gözaltına alındı

İran: 2 Mossad üyesi gözaltına alındı