Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell, ABD Paralı Askerlerinin Gazzeli Öldürmelerini Eleştirdi

Eski Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, ABD paralı askerlerinin bir ay içinde 550 Gazzeliyi öldürdüğünü açıkladı ve bu duruma sessiz kalınmasını eleştirdi.

Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ABD paralı askerleri tarafından Gazze İnsani Yardım Vakfının belirttiği yerlerde yiyecek almaya çalışan 550 Filistinlinin öldürüldüğünü” ifade etti.

Eylemlerin korkunç olduğunu belirten Borrell, AB Konseyi ve Komisyonunu Gazze’deki suçlara karşı harekete geçmemekle suçladı.

İspanyol siyasetçi Borrell, 7 Ekim 2023’te başlayan olaylarda AB yönetiminden farklı bir tavır alarak, İsrail’e karşı kınama ve ateşkes çağrısı yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

Borrell, görevi 1 Aralık 2024’te Kaja Kallas’a devretmişti.

Kaynak: AA

Related Posts

Murat Çalık ameliyata alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ameliyata alındı.

Ünlü markanın araçlarında ölümcül hata! Binlerce araç geri çağrıldı

Ford Motor Company, yazılım hatası nedeniyle 200.000’den fazla aracını geri çağırma kararı aldı. Bu sorun, geri görüş kameralarının bozulmasına yol açarak kaza riskini artırıyor.

Gazze’den tedavi için Türkiye’ye 4 yaralı getirildi

Gazze’den Ürdün’e geçişleri sağlanan 4 hasta ve beraberindeki 7 refakatçi tedavi için uçakla Türkiye’ye getirildi. İsrail’in saldırılarında yaralanan ve sağ bacağı ampute edilen TRT Arabi kameramanı Sami Mohammed Abdullah Shehada ile muhabir Sami Fuad Mahmoud Barhoom ve 2 hasta daha Ankara’da tedavi altına alındı.

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Muharrem İnce cezaevinde İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir’

Geçen hafta ‘baba ocağı’ CHP saflarına dönen Muharrem İnce, Marmara Cezaevi’nde tutuklu CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.