“İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Deklarasyonu” yayımlandı: Uluslararası topluma İsrail için tebdir çağrısı

İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu’ndan İstanbul Deklarasyonu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 51. Oturumu’nun sonrasında, ortak “İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Deklarasyonu” açıklandı.

İran, Suriye ve Lübnan’a yönelik saldırılar da dahil olmak üzere bölgede istikrarı bozan politikaları ve uluslararası hukuku ihlal eden eylemler kınandı. Bildiride, söz konusu ülkelerin egemenliği ve güvenliğine yönelik açık ihlallerin olduğu belirtildi.

Uluslararası topluma, saldırganlığı durdurmak ve İsrail’i işlediği suçlardan sorumlu tutmak için “caydırıcı önlemler” almaları çağrısında bulunuldu.

Ayrıca, gerginliği azaltma çabalarını desteklemek, İran’a yönelik saldırıları durdurmak ve barışçıl çözüm sağlamak amacıyla, ilgili bölgesel ve uluslararası taraflarla düzenli temas kurmakla görevli, “Bakanlar Temas Grubu” kurulmasına karar verildi.

İsrail saldırılarının durdurulmasının acil bir gereklilik olduğu vurgulanan bildiride, bölgedeki insani, ekonomik ve çevresel durumu tehdit eden tehlikeli tırmanışa büyük endişeler dile getirildi.

Related Posts

Beşiktaş, Shakhtar Maçına Hazırlanıyor

Beşiktaş, Shakhtar Donetsk ile oynayacağı maç öncesi antrenman yaptı. Kondisyon ve taktik çalıştı.

Erzurum’da Askeri Midibüs Devrildi

Servis midibüsünün devrilmesi sonucunda 13 kişi hafif yaralandı, hayati tehlikeleri yok.

Düzce’de Trafik Denetimi: 13 Bin Araç Kontrol Edildi

Düzce’de yapılan denetimlerde 13 bin araç kontrol edildi, 2 bin 79 sürücüye ceza kesildi.

İsrail’in adaleti: Oscar ödüllü Filistinliyi öldürene ev hapsi verildi

Oscar kazanan “No Other Land” belgeseli sonrası İsrail polisinin peşini bırakmadığı ve basının sık sık hedef gösterdiği Filistinli aktivist Avde Hadalin’i işgal altındaki Batı Şeria’da dün öldürüldü. İsrail medyasında yayımlanan habere göre Hadalin’i …

Eyvah! Şimdi de tropikal geceler uyutmayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta Türkiye genelinde “tropikal gece” etkisinin görüleceğini duyurdu. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredecek, yeni rekorlar kırılabilir.

Avrupa’da sel felaketi: Binlerce ihbar üç ölü

Romanya, Polonya, Çekya, Slovakya ve İtalya’yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar sel felaketlerine yol açtı; Romanya’da 3 kişi yaşamını yitirirken, Polonya’da binlerce ihbara müdahale edildi.