Antalya’da ormanlara giriş yasağı başlıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin Başkanlığında Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında düzenlenen Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı, Orman Bölge Müdürlüğü Merkez Misafirhanesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda 2025 yangın sezonuna yönelik hazırlıklar değerlendirilirken, toplamda 45 madde ele alındı.

Vali Şahin, 2024 yılının endüstri devriminden bu yana kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerine sahip yaz aylarına vurgu yaparak, bu zorlu hava koşullarına rağmen, Antalya’da meydana gelen 275 orman yangınına etkili müdahale ile sadece 333 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

Antalya’nın Türkiye genelinde 1.1 milyon hektarlık orman varlığı ile ilk sırada yer aldığını hatırlatan Vali Şahin, 2021 yılında Manavgat’ta meydana gelen ve 60 bin hektarı kül eden büyük yangından sonra, alınan önlemlerin yeni sezon için şekillendirildiğini ifade etti. Şahin, 2025 yazında orman işçisi sayısının 1000’in üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini belirtirken, yaz mevsimine 114 arazöz, 35 su ikmal aracı, 7 helikopter, 5 uçak ve 1 İHA ile girildiğini açıkladı.

ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI 1 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Toplantı sonucunda alınan karar doğrultusunda, Antalya Valiliği tarafından 1 Mayıs – 31 Ekim 2025 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde yeni bir genelge yayımlandı. Bu genelge ile birlikte, ormanlara girişler genelge ekinde belirlenen istisnai alanlar dışında yasaklandı.

Genelge kapsamında, ormanların 4 kilometre çevresinde veya köy sınırlarında anız yakmak, sönmemiş sigara atmak, havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı materyallerin kullanımı da yasaklandı. Ormanlara sadece genelgede belirtilen izinli alanlardan girilebilecek ve piknik alanlarında gece 21.00 ile sabah 08.30 saatleri arasında mangal, semaver ve benzeri ateş yakılması da yasaklandı.

Related Posts

Trump’tan tepki çeken hitap: “Netanyahu bir savaş kahramanı”

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de on binlerce kişinin ölümüne yol açan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “o bir savaş kahramanı” diye konuştu.

Mardin turuna gidiyorlardı… Diyarbakır’da kaza: Yedi yaralı

Diyarbakır’da tur minibüsü devrildi. Mardin’in Midyat ilçesine gidenleri taşıyan minibüste biri bebek, yedi kişi yaralandı.

Harkov’da Saldırı: 7 Can Kaybı

Rusya’nın Harkov’a düzenlediği saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 20 yaralı var.

Washington’a federal operasyon: Yüzlerce gözaltı

ABD Başkanı Trump başkent Washington’da “güvenliği sağlamak ve suç oranlarını düşürmek” amacıyla “kamu güvenliği acil durumu” ilan etti. Ulusal mumuhafızlar 465 kişiyi gözaltına aldı.

Kızılay’dan Gazze İçin Acil Eylem Çağrısı

Kızılay Başkanı Yılmaz, Gazze’de insani yardım için 5 maddelik acil eylem planı önerdi.

Ali Şen’in Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen, hastaneden taburcu olacağı bildirildi.