Muğla’da Biyolojik Baba Gerçeği: DNA Testi Sonuçları Şaşırttı

MUĞLA’da annesi evliyken başka biriyle yaşadığı ilişki sonucu dünyaya gelen Berrin Nalcı (50), ablasının çıkan tartışmada ‘Sen babamın mirasçısı değilsin’ sözleri üzerine babalık davası açtı. Yapılan DNA testinde Nalcı’nın biyolojik babasının, babası olarak bildiği Mahir Ayyıldız tarafından öldürülen Akyaka’nın en zenginlerinden Mustafa Uyanık (49) olduğu ortaya çıktı.

Ula ilçesinde bir süre önce yaşamını yitiren Fatma Ayyıldız, Akyaka’nın en zenginlerinden olan Mustafa Uyanık’tan 50 yıl önce bir kız çocuğu sahibi oldu. Fatma Ayyıldız bu sırrı saklayarak Berrin Nalcı’yı resmi nikahlı olduğu eşi Mahir Ayyıldız’ın üzerine kaydettirdi. Mahir Ayyıldız, o dönemin Akyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık’ı 1982 yılında eşiyle ormanda birlikte yakalayınca öldürdü. Mahir Ayyıldız, olayın ardından, tutuklanıp cezaevine gönderildi. Ayyıldız cezaevinden çıktıktan bir süre sonra hayatını kaybetti. Fatma Ayyıldız da eşinden bir süre sonra öldü.

DNA TESTİ YAPILDI

Berrin Nalcı, 48 yaşına kadar Mahir Ayyıldız’ı gerçek babası olarak bildi. Nalcı, bir yıl önce ablasıyla tartıştı. Ablası tartışma sırasında “Babamın hissesine girme. Sen babamın mirasçısı değilsin” dedi. Bu sözler üzerine Berrin Nalcı büyük bir şok yaşadı.

Berrin Nalcı babalık davalarını sonuçlandırmakla tanınan Avukat Varol Turbay aracılığıyla Muğla Aile Mahkemesi’nde ilk olarak soybağı reddi davası açtı. Soybağı reddi davası için Nalcı’nin ile kütükte babası olarak görünen Mahir Ayyıldız’dan örnekler alındı. Yapılan DNA testinde kütükte babası olarak kayıtlı olan Ayyıldız’ın Berrin Nalcı’nın babası olmadığı anlaşıldı.

BİYOLOJİK BABASI MUSTAFA UYANIK ÇIKTI

Avukat Turbay, bu kez de Mahir Ayyıldız’ın eşiyle birlikte yakalayıp öldürdüğü Mustafa Uyanık için babalık davası açtı. Davada 41 yıl önce cinayete kurban giden Mustafa Uyanık ile anne Fatma Ayyıldız’ın mezarı, 3 Mayıs’ta açıldı. Mustafa Uyanık ile Fatma Ayyıldız’dan alınan örnekler, Berrin Nalcı’dan alınan örneklerle karşılaştırıldı. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi 1 Şubat 2025’te sonuçlandı. DNA testinde Nalcı’nın biyolojik babasının Mahir Ayyıldız tarafından öldürülen Akyaka’nın en zenginlerinden, adı sokaklara bile verilen Mustafa Uyanık olduğu anlaşıldı.

Related Posts

Boş arazideki bidonlar ekipleri harekete geçirdi

Kayseri’nin İncesu ilçesinde boş araziye bırakılan siyah sıvı dolu bidonlar vatandaşları tedirgin ederken, yapılan incelemede sıvıların küçükbaş hayvanların memelerini temizlemek için kullanılan kimyasal madde olduğu tespit edildi.

Bakan Tunç’tan İyi Partili Çömez’in Murat Çalık açıklamasına tepki: Bazı kişiler maalesef yalancılık hastalığına tutulmuş

“Tetkiklerin ardından Adli Tıp yeniden rapor düzenleyecek ve bu çerçevede yargı makamları gerekli kararları vereceklerdir”

CHP lideri Özel iddialara yanıt verdi: ‘CHP her şartta komisyona girecek diye bir şey yok’

CHP lideri Özgür Özel cezaevinde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra CHP’li belediye başkanları ve bürokratlarla görüştü. Özel, CHP’nin komisyona katılmak için Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılmasını şart koştuğu iddialarına, “Kimse şunu düşünmesin CHP her şartta komisyona girecek diye bir şey yok” diyerek yanıt verdi.

Cumartesi Anneleri’nin çınarı Emine Ocak öldü

Türkiye’nin vicdanına kazınan Cumartesi Anneleri’nin en güçlü seslerinden, yılların direnişine sembol olan Emine Ocak, 89 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Hasan Ocak’ı 1995 yılında kaybetmesinin ardından Galatasaray Meydanı’nda adalet mücadelesine başlayan Ocak, bir ay önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle yoğun bakımda tedavi altındaydı.

Suriye’de 1426 Sivil Öldü

Suriye’nin sahil bölgesindeki olaylarda 1426 kişi hayatını kaybetti, yetkililere çağrı yapıldı.

Bingöl’de Trafik Kazası: 1 Ölü, 7 Yaralı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde hafif ticari araç takla attı, 6 yaşındaki Nisanur Onar hayatını kaybetti.