Fransa, Çad’daki bir askeri üsten çekildi

Fransa ile Çad Arasındaki İşbirliği Anlaşması Sona Erdi

Fransa ile Çad arasındaki işbirliği anlaşmasının sona ermesinin ardından, Paris hükümeti, Çad’daki Faya Askeri Üssü’nü boşalttı. Fransa Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Çad’daki askerlerinin tahliyesi devam ediyor.

Çad’da bulunan Fransız askerlerinin konuşlu olduğu Faya Askeri Üssü, Çad ordusuna geri verildi. Çad hükümeti, savunma sanayisi ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan anlaşmayı iptal etme kararı aldı. Bunun üzerine Fransız savaş uçakları ve askeri birlikler ülkeyi terk etmeye başladı.

Çad makamları, ülkede bulunan 1000 Fransız askerinin çekilme sürecinin 31 Ocak’a kadar tamamlanmasını istedi. Fransa ile Çad arasındaki bu gelişmeler dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Muharrem İnce cezaevinde İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir’

Geçen hafta ‘baba ocağı’ CHP saflarına dönen Muharrem İnce, Marmara Cezaevi’nde tutuklu CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

CHP’li Yücel: ‘İzmir Barosu’nu göreve davet ediyorum’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon sonrası CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den açıklama geldi.

Üç yaşındaki çocuk iki yıldır yemek yemiyor

İngiltere’nin Merseyside bölgesinde yaşayan üç yaşındaki Ronnie McGee, iki yıldır sadece sütle besleniyor ve yemek yemeyi reddediyor. Annesi Jess McCormick, oğlunun günde dört kez kusmasına rağmen doktorların kesin bir teşhis koyamaması karşısında …

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız

Fransa: Filistin devletini tanımakta kararlıyız