Nagehan Alçı: İmamoğlu’nun kendini kurbanlaştırma ve kahramanlaştırma döngüsü Türkiye’ye zarar veriyor

Anadolu İnsanının Osmanlı İmparatorluğu Zamanında Baleyle İmtihanı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bilirkişi soruşturmasına ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında, “Bilirkişinin ismini zikretmeden belki isminin baş harfi ya da takma isimle toplantıda anlatmak istediklerini dile getirse, İmamoğlu, yine derdini anlatmış üstelik elini daha da kuvvetlendirmiş, yargıya koz vermemiş olmaz mıydı?” diye sordu. Alçı, “Fakat soruşturma açılmasını göze alarak, hatta isteyerek bilirkişinin ismini verdi Sayın İmamoğlu. Kendisine yapıldığını düşündüğü hukuksuzluklara karşı sesini yükseltmesi son derece doğru ve anlaşılır, fakat Ekrem Bey’in, mevcut sistemde kendini kurbanlaştırma ve kahramanlaştırma döngüsünün Türkiye’ye zararlı olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı, “Böyle olmayabilir miydi?” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

  • “CHP ile ilgili birçok davaya 8809 bilirkişi arasından aynı ismin defalarca atanması elbette çok dikkat çekici ve şüphe uyandırıcı.
  • Mahkemelerin bilirkişileri nasıl atadığını hukukçulara sordum. Belli bir kural yok, mahkemenin kendi takdirinde. Yani kağıt üzerinde hep aynı ismin görünmesi mevzuata aykırı değil ama elbette hayatın olağan akışına aykırı.
  • Bunların normal bir ülkede soruşturulması gerekir.
  • Fakat o bilirkişinin ismini zikretmeden belki isminin baş harfi ya da takma isimle toplantıda anlatmak istediklerini dile getirse İmamoğlu yine derdini anlatmış üstelik elini daha da kuvvetlendirmiş, yargıya koz vermemiş olmaz mıydı?
  • Toplantının ardından isteyen kendi kaynakları üzerinden o ismi zaten öğrenirdi.
  • Nitekim burada mesele isim değil zaten…

Kurban-kahraman döngüsü

Fakat soruşturma açılmasını göze alarak hatta isteyerek bilirkişinin ismini verdi Sayın İmamoğlu.

Kendisine yapıldığını düşündüğü hukuksuzluklara karşı sesini yükseltmesi son derece doğru ve anlaşılır fakat Ekrem Bey’in mevcut sistemde kendini kurbanlaştırma ve kahramanlaştırma döngüsünün Türkiye’ye zararlı olduğu kanaatindeyim.

Bu döngü tansiyonu artırıyor ve diyalog zeminini daraltıyor. Gerginliğin herkese ama en çok da muhalefete zararı var.”

Related Posts

Marketten aldığı o kurabiye 1 saat içinde hayattan kopardı: Hatalıymış!

78 yaşındaki Peggy Bryant’in yediği kurabiye hayatına mal oldu. Nedeniyse market hatası.

Kabine dışı kalan bakandan sert açıklama geldi

Avustralya’da İşçi Partisi’nin eski bakanlarından Ed Husic, kabineden çıkarılmasının ardından sessizliğini bozdu. Guardian Australia’ya konuşan Husic, milletvekili olarak “yapıcı bir rol” üstlenmeye devam edeceğini söylerken, başbakan yardımcısı …

Birlikte yaşadığı kadına kahvaltıyı geç hazırladığı için felaketi yaşattı

Adana’da Mustafa K. (41), dini nikahla birlikte yaşadığı Hatice D.’yi (32), kahvaltı sofrasını geç kurduğu için darbetti. O anlar, cep telefonuyla görüntülenirken, kıraathanede otururken gözaltına alınan Mustafa K., Hatice D. şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı.

Adana’da IŞİD operasyonunda 5 tutuklama

Adana’da terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 zanlıdan 5’i tutuklandı.

Kızılay’ın çadır stoğu ortaya çıktı: Deprem olursa 200 kişiden sadece birine çadır var

Maraş depreminde Deprem çadır satma skandallarıyla gündemden düşmeyen Kızılay’ın afet stokları açıklandı. Kızılay’ın 2024 Yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre, deprem olursa sadece 200 kişiden birine yetecek kadar stokları var. Rapora göre Kızılay’ın ülke genelindeki afet depolarının tamamında sadece 98 bin 135 kişilik barınma çadırı bulunuyor.

Ateşkesin ardından Pakistan’da orduya destek gösterileri düzenleniyor

Hindistan’ın 7 Mayıs’taki füze saldırısıyla Yeni Delhi ile İslamabad arasında başlayan gerilimin ateşkesle sonlandığı Pakistan sokaklarında, orduya destek gösterileri düzenleniyor. Pakistan’ın birçok şehrinde binlerce kişi ordularına destek vermek için sokaklara döküldü. Destek gösterilerinin önemli adreslerinden biri de Pakistan’ın başkenti İslamabad oldu.