Bakan Yerlikaya, Türkiye’deki Suriyeli sayısını açıkladı: ‘9 Aralık’tan bu yana…’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Göç Kurulu 2025 Toplantısında Önemli Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son Göç Kurulu 2025 toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Küresel göç sorununun her geçen yıl derinleştiğini vurgulayan Yerlikaya, Türkiye’nin göç yönetiminde attığı stratejik adımları anlattı. Yerlikaya, Türkiye’de bulunan Suriyelilerin güncel sayısını da paylaştı.

Göç Sorununa İlişkin Yapılan Son Değerlendirmeler

Göç Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Ülkemizde toplam 4 milyon 121 bin 663, yasal kalan yabancı bulunuyor. Bunların; 2 milyon 865 bin 430’unu Suriyeliler; 1 milyon 66 bin 13’ünü ikamet izni olan yabancılar ve 190 bin 220’sini uluslararası koruma altındakiler oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya’nın Göç Konusundaki Açıklamaları

  • Göç, küresel bir sorundur ve dünya genelinde 281 milyondan fazla göçmen bulunmaktadır.
  • 122 milyondan fazla insan, ülkelerinde yaşanan olumsuz koşullar nedeniyle zorla yerinden edilmiştir.
  • Ülkemizde toplam 4 milyon 121 bin 663, yasal kalan yabancı bulunmaktadır. Bunların içinde Suriyelilerin sayısı önemli bir yer tutmaktadır.

81 Bin 576 Suriyeli Ülkesine Geri Döndü

Özgürlüğüne kavuşan Suriye’de gönüllü, güvenli ve düzenli geri dönüşler hız kazanmıştır. Son zamanlarda, 81 bin 576 Suriyeli kardeşimiz ülkesine geri dönmüştür. Türkiye, bu süreci desteklemeye devam etmektedir. Ayrıca, düzensiz göçmenlere karşı sınır dışı politikaları da hızla devam etmektedir.

Türkiye, göç yönetiminde teknolojik gelişmelerden de faydalanarak etkin önlemler almaya devam etmektedir. Mobil Göç Araçları ve yeni teknolojilere dayalı uygulamalarla düzensiz göçmenlerin kontrolü konusunda önemli adımlar atılmaktadır.

Related Posts

Elazığ’da Konteyner Kent Tahliyesi 1 Ağustos 2025’te Tamamlanacak

Elazığ Valiliği, konteyner kentlerde kalan son 36 hak sahibinin tahliye tarihini 1 Ağustos 2025 olarak belirledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ile görüştü: Suriye’de yaşanan çatışmalar bölgenin tamamı için tehdit oluşturuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ile görüştü: Suriye’de yaşanan çatışmalar bölgenin tamamı için tehdit oluşturuyor

Bursa’da Vinç Devrildi: Operatör Yaralı

Bursa’da inşaatta devrilen vinç, operatörü yaraladı ve park halindeki bir araca zarar verdi.

Karaman’da Berber Arkadaşlar İntihar Etti

18 ve 19 yaşındaki iki berber, başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. İntihar ihtimali üzerinde duruluyor.

Batman’da Kanser Eğitimi Verildi

Kadınlara yönelik kanserden korunma ve erken teşhis eğitimi Batman’da gerçekleştirildi.

Muğlaspor’un Geleceği Tehlikede

Başkan Kıyanç, stadyum tamamlanmazsa Muğlaspor’un iflas edebileceğini belirtti.