Özel’in sokağa çıkma çağrısına MHP’den tepki: Özgür Özel, darbecilerin papağanlığına soyunmuştur

Özgür Özel’in Asgari Ücret Açıklamasına MHP’den Tepki

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklanan asgari ücrete ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Artık sokağa çıkmanın ve hakkını almanın zamanıdır. Bir milyon kişi meydana iner rejim değişir. Ben meydana inip rejim değiştirelim demiyorum. Biz meydana inelim rejim zaten değişecek. Bir milyon kişi inip de erken seçim mitingi yaptığında o sandığı bizden kaçıramazlar. Hedef belli: bütün bir muhalefet. Erdoğan, dün gece milyonlarca AK Partili, MHP’li asgari ücretli seçmenini satmıştır.”

MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Özel’in bu açıklamasına sosyal medya hesabından sert bir tepki gösterdi. Büyükataman, Özel hakkında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet değerlerinden tam anlamıyla kopmuş olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir TV programında ‘Biz bir milyon kişi meydana inelim rejim değişir’ ‘artık sokağa çıkmanın zamanıdır’ gibi ifadeler kullanarak demokrasiden umudunu kestiğini ve iktidarı antidemokratik uygulamalarda aradığını bir kez daha itiraf etmiştir. Özgür Özel’in kullandığı bu ifadeler Cumhur İttifakı’nın ve millet iradesinin karşısında hezimete uğrayan yabancı başkentlerin ağzıdır.”

Büyükataman ayrıca, Özel’in Türkiye’yi demokrasi dışı uygulamaların karanlığına mahkum etmeyi planlayan emperyalizmin sözcülüğünü üstlendiğini belirtti. Özgür Özel’in milletin iradesine ipotek koymak isteyen darbecilerin papağanlığına soyunduğunu savundu.

CHP lideri Özel’e yönelik tepkisini sürdüren Büyükataman, Türkiye Cumhuriyeti’nin sokak tehditlerine boyun eğmeyeceğini vurguladı. Özgür Özel’in CHP’nin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığını iddia eden Büyükataman, partinin Cumhuriyetimiz ile kavgalı olduğunu savundu.

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Gazze’deki çatışmalarda bir askeri daha öldü

Katil İsrail ordusu, şiddetli saldırılar düzenleyerek katliamlar yaptığı Gazze Şeridi’nde bir askerinin öldüğünü açıkladı.

50 yıl sonra bir ilk: Pakistan, en üst düzey generalini seçti

Pakistan, Hindistan ile yaşanan çatışmanın ardından kritik bir adım attı. Genelkurmay Başkanı Asım Munir, 1959’dan bu yana ilk kez Maraşel rütbesine terfi eden isim oldu. Bu unvan ülkede yalnızca savaş dönemlerinde veriliyor.

AB’den Rusya’ya yeni yaptırım kararı: Kremlin’in petrol ihracatı hedefte

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya’nın petrol sevkiyatlarında kullandığı “gölge filosuna” yönelik yeni yaptırımları kabul etti. 17. yaptırım paketi kapsamında yaklaşık 200 tankerin hedef alındığı bildirildi.

Şampiyonluk kutlarken bebeklerini yolun ortasında unuttular

Galatasaray’ın 2024-25 sezonu şampiyonluğu Aydın’ın Efeler ilçesinde coşkuyla kutlandı. Sarı kırmızılı taraftarlar, kent meydanında bir araya gelerek doyasıya eğlendi. Kutlamalarda, bir çift, bebek arabası içerisinde yer alan bebeklerini yolun ortasında unuttu. Aile, yaklaşık 10 dakika sonra bebeğini polisten teslim aldı.

Yankı Bağcıoğlu’ndan OYAK’a: ‘Düşük nema oranlarıyla emekli üyeler OYAK’tan ayrılmaya mı zorlanıyor?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, OYAK’ın dün açıklanan 2024 yılı nema oranına tepki göstererek, “Son 20 yılın 15’inde enflasyonun iki katı nema açıklayan OYAK, neden son beş yılda resmi enflasyonun altında kar payı dağıtıyor?” diye sordu.

Özel: Gençlerin hayallerini bu topraklarda gerçekleştireceğiz

CHP lideri Özgür Özel, “Bir ülkenin beka sorunu, dünyanın gelişmiş ülkelerinin o ülke üzerinde hayal kurması değildir. O ülkenin gençlerinin dünyanın gelişmiş ülkelerinde hayal kurmasıdır.” dedi.