Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Gündemde

Almanya genelinde havai fişek satışının tamamen yasaklanması talep edilen bir önerge kabul edildi. Ayrıca, eyaletlere yasak ve izin bölgeleri oluşturma konusunda daha fazla yetki verilmesi ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Önergenin sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Şehirde dışarı çıkmak cesaret istiyor. Havai fişekler astım hastaları için tehlikeli hale getiriyor, sokaklar çöplere bürünüyor. Ayrıca, havai fişekler hayvanlar için gerçek bir kabustur. Yaban hayvanları paniğe kapılıyor, kirpiler uykusundan uyanıyor, kuşlar gökyüzünden düşüyor, evcil hayvanlar ise aşırı strese giriyor,” şeklinde konuştu.

“Tek Çözüm Genel Bir Yasak”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann daha önce seçim programında mevcut ifadeleri desteklemişti. Bu ifadeler, ülke genelinde bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını savunuyordu. Havai fişek yasağı için Ocak ayında başlatılan dilekçeler 1,5 milyon imza toplamış ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi yapılan havai fişek gösterileri büyük zararlara neden oluyor. Her yıl birçok insan yasal havai fişeklerle dahi sakat kalıyor, ciddi şekilde yaralanıyor veya hayatını kaybediyor. Yılbaşı gecesi yaşanan kaotik duruma karşı tek çözüm genel bir yasak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı bir apartmana büyük zarar vermişti.

Related Posts

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Eski AB Yüksek Temsilcisi Borrell’den “ABD paralı askerleri 550 Gazzeliyi öldürdü” paylaşımı

Ünlü markanın araçlarında ölümcül hata! Binlerce araç geri çağrıldı

Ford Motor Company, yazılım hatası nedeniyle 200.000’den fazla aracını geri çağırma kararı aldı. Bu sorun, geri görüş kameralarının bozulmasına yol açarak kaza riskini artırıyor.

Gazze’den tedavi için Türkiye’ye 4 yaralı getirildi

Gazze’den Ürdün’e geçişleri sağlanan 4 hasta ve beraberindeki 7 refakatçi tedavi için uçakla Türkiye’ye getirildi. İsrail’in saldırılarında yaralanan ve sağ bacağı ampute edilen TRT Arabi kameramanı Sami Mohammed Abdullah Shehada ile muhabir Sami Fuad Mahmoud Barhoom ve 2 hasta daha Ankara’da tedavi altına alındı.

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Muharrem İnce cezaevinde İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir’

Geçen hafta ‘baba ocağı’ CHP saflarına dönen Muharrem İnce, Marmara Cezaevi’nde tutuklu CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.