Fidan’ın Bağdat’taki önceliği, İŞİD ve PKK ile mücadele oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Ziyareti ve Ortak Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağdat ziyareti esnasında Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya gelerek gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Fidan, görüşmede PKK’nın Türkiye’nin yanı sıra Irak ve Suriye’yi de hedef aldığını belirterek, “Tüm imkanlarımızı birleştirip İŞİD’i de PKK’yı da yok etmeliyiz” şeklinde konuştu ve bölgesel işbirliğinin önemini vurguladı.

Irak ile güvenlik ve terörle mücadele konularında sağlanan işbirliğine dikkat çeken Fidan, PKK’nın Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Aynı zamanda son dönemde yaşanan PKK saldırıları sonucu iki Irak askerinin şehit olmasına da atıfta bulundu.

Fidan, Irak hükümetinin PKK’yı yasadışı bir örgüt olarak tanımasının yanı sıra terör örgütü olarak da kabul etmesinin önemine dikkat çekti. Görüşmelerde ayrıca İŞİD’e karşı ortak mücadelenin nasıl ilerletileceği konusunun ele alındığını ve Suriye ile Irak arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine değinildi.

Ateşkesin Gazze’de kalıcı olmasını temenni eden Fidan, İsrail’in saldırgan politikalarının sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Irak’ın güçlenmesinin Türkiye’nin refahı için kritik olduğunu belirten Fidan, Kalkınma Yolu Projesi üzerinde çalışmaları hızlandırdıklarını ve ticari ilişkilerin güçlenmesinin önemine değindi.

Related Posts

Batıdan Ukrayna’ya yardım arttı: NATO rekora koşuyor

NATO Askerî Komitesi Başkanı, Ukrayna’ya savaşın başladığı tarihten 2024 yılına kadar 50 milyar dolar yardım yapıldığını, 2025 senesinin ilk altı ayındaysa bu rakamın şimdiden 33 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Konya’da traktör römorku devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

Konya’da seyir halindeyken traktörden ayrılan römorkun şarampole devrilmesi sonucu 63 yaşındaki Cemile D. hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı.

MHP lideri Bahçeli’den Özel’e tepki: Cumhur İttifakı Türkiye’nin güvencesi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sözlerine tepki gösteren Bahçeli, “TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmaları boşuna bir avunma” dedi.

Günün köşe yazısı: Milyon dolarlık liyakatsızlık

Real Madrid ve Galatasaray’ın formalarını da terletmiş eski futbolcu Hamit Altıntop, “Türk futbolunun en pahalı yanılgısı” adlı köşe yazısında Türk takımlarının temel sorununu yazdı.

Bayern, yeni sezonu 6-0’la açtı

Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga’da yeni sezonun açılış maçında Bayern Münih, sahasında Leipzig’i 6-0’la ezip geçti.

Putin: Trump’ın gelişiyle tünelin sonunda ışık göründü

Ukrayna savaşının sonu için atılacak adımları beklenen Rusya lideri Vladimir Putin, ABD ile ilişkilerin Donald Trump’ın başkanlığı ile normalleşme yoluna girdiğini söyledi.