Fidan’ın Bağdat’taki önceliği, İŞİD ve PKK ile mücadele oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Ziyareti ve Ortak Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağdat ziyareti esnasında Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya gelerek gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Fidan, görüşmede PKK’nın Türkiye’nin yanı sıra Irak ve Suriye’yi de hedef aldığını belirterek, “Tüm imkanlarımızı birleştirip İŞİD’i de PKK’yı da yok etmeliyiz” şeklinde konuştu ve bölgesel işbirliğinin önemini vurguladı.

Irak ile güvenlik ve terörle mücadele konularında sağlanan işbirliğine dikkat çeken Fidan, PKK’nın Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Aynı zamanda son dönemde yaşanan PKK saldırıları sonucu iki Irak askerinin şehit olmasına da atıfta bulundu.

Fidan, Irak hükümetinin PKK’yı yasadışı bir örgüt olarak tanımasının yanı sıra terör örgütü olarak da kabul etmesinin önemine dikkat çekti. Görüşmelerde ayrıca İŞİD’e karşı ortak mücadelenin nasıl ilerletileceği konusunun ele alındığını ve Suriye ile Irak arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine değinildi.

Ateşkesin Gazze’de kalıcı olmasını temenni eden Fidan, İsrail’in saldırgan politikalarının sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Irak’ın güçlenmesinin Türkiye’nin refahı için kritik olduğunu belirten Fidan, Kalkınma Yolu Projesi üzerinde çalışmaları hızlandırdıklarını ve ticari ilişkilerin güçlenmesinin önemine değindi.

Related Posts

Müsavat Dervişoğlu’ndan ‘RTÜK kararlarına’ tepki: ‘Ekranları karartarak bu gerçeği gizleyemezler…’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, RTÜK’ün ekran karartma ve para cezalarına ilişkin “Hatırlatmak isterim ki, milletimizin hayatını karartanlar, ekranları karartarak bu gerçeği gizleyemezler. Türkiye bir süredir bir korku tünelinden geçiyor ve bu tünelin duvarları yalnızca karanlıkla değil, aynı zamanda demir parmaklıklarla örülüdür” dedi.

Kız istemeye gözaltı

Sosyal medya ve yerel basında yer alan kız isteme olayıyla ilgili yapılan çok sayıda ihbar ve şikayetle ilgili Konya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen şahıslarla ilgili Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma ve trafik güvenliği suçlarından işlem başlatıldı.

Nikol Paşinyan: Sünnetli değilim kanıtlayabilirim

Ermenistan Başbakan Nikol Paşinyan’a yönelik aralarında kiliseden rahiplerin de bulunduğu darbe kalkışması soruşturması sürerken Ermenistan Patrikhanesi ile Paşinyan arasında şimdi de “Başbakan sünnetli” tartışması patlak verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı, İran ile İsrail arasındaki çatışmalar gündeme geldi.

Bakan Kurum: Bize eleştiri yapacak son kişi Özgür Özel, son merci CHP’dir

Bakan Kurum: Bize eleştiri yapacak son kişi Özgür Özel, son merci CHP’dir

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Rusya ve Ukrayna arasında yeni bir esir takası gerçekleşti.