Bakan Tunç’tan ‘Kartalkaya’ açıklaması: ‘Ucu kime dokursa dokunsun…’

Bakan Tunç: Bolu Kartalkaya’daki Otel Yangınıyla İlgili Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP 8. Olağan Kongresi’nde Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yangınla alakalı adli ve bilimsel soruşturmaların detaylarını paylaşan Tunç, sürecin titizlikle devam ettiğini vurguladı.

Tunç, konuşmasında, “Bugün burada bir kongre yapıyoruz. Özellikle vefat eden kardeşlerimize Fatihalarla, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlamamızın sebebi, Bolu Kartalkaya’da yaşanan acı olaydır. Otel yangını, 78 vatandaşımızın derin üzüntüsüne neden oldu. Rabbim bu acıları bir daha bizlere ve memleketimize yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

RAPORA YİNE “KORSAN METİN” DENİLDİ

Yangın sonrası başlatılan detaylı soruşturma sürecine dair konuşan Tunç, şunları belirtti:

“Yangına sebep olanlarla ilgili adli süreç devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilim insanları ve profesörlerden oluşan bilirkişi heyeti, bölgede incelemelerde bulunuyor. Yapılan detaylı çalışmalar, yangının sebebini ve sorumlularını belirlemeye yönelik devam ediyor. Kamera görüntüleri ve belge incelemeleriyle soruşturma derinleştiriliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Makine, İnşaat, Kimya ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği fakültelerinden profesörlerin yer aldığı akademik ekip, konuyu detaylı bir şekilde ele alacak. Soruşturmanın genişletilmesinden rahatsız olan bazı kişilerin olduğunu biliyoruz. Maalesef, sunulmamış bir belgeyi kamuoyuna dayatarak rahatsızlık yaratıyorlar. Bu tür davranışlar, 78 vatandaşımızın ailelerine büyük saygısızlık içermektedir.”

“Soruşturmanın Derinleştirilmesinden Neden Rahatsız Olunuyor?”

Bakan Tunç, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Neden soruşturmanın derinleştirilmesinden rahatsız oluyorsunuz? Bilim insanlarının ve akademisyenlerin, yangının sebebini ve sorumlularını belirlemeye yönelik çalışmaları neden rahatsızlık yaratıyor? Bilim insanlarımız, titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Eğer bir ihmal varsa veya bir kusur varsa, bilimsel ve adli çalışmalar sonucunda açığa çıkartılacak ve sorumlular yargı karşısında hesap verecektir. Bu konuda hiçbir şüphe olmamalı. Bu acıyı milletimize yaşatanlar, Türk yargısının karşısında hesap verecektir. Bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuda kararlılığını defaatle vurgulamaktadır.”

Related Posts

Korumasını müdür yaptı

Nevşehir Valiliği, tartışmalı harcamalarının ardından bu kez koruma polisinin müdür vekili olarak atanmasıyla gündeme geldi. Vali Ali Fidan, koruma polisi Mustafa Gökhan Asrak’ı İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili olarak atadı. Atamaya ilişkin Valilik yetkilileri ve Asrak, “Makamın takdiri” yorumunda bulundu.

Yurt dışında eğitime talep fazla: Avrupa ülkelerinde ücret 40 bin euroya kadar çıkıyor

Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyenlerin okul ve ülke araştırmaları sürüyor. Avrupa ülkelerinde ücretler 3 bin eurodan başlayıp 40 bin euroya kadar çıkıyor. Eğitimin ücretsiz olduğu Almanya ve burs imkanları fazla olan İtalya ise en çok tercih edilen ülkeler arasında yer aldı. Haber: Beyzanur Özer

2004’ten bu yana dünyada yalnızca 4 kez yaşandı; Gazze’de resmen kıtlık ilan edilecek!

2004’ten bu yana dünyada yalnızca 4 kez yaşandı; Gazze’de resmen kıtlık ilan edilecek!

ABD 55 milyondan fazla kişinin vizesini mercek altına aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçerli vizeye sahip 55 milyondan fazla kişinin “göçmenlik kurallarını, sınır dışı edilmeye yol açacak şekilde ihlal edip etmediğini” incelemeye aldı.

Villa bahçesindeki ceset soruşturmasında 3 şüpheli tutuklandı: Amcadan teşekkür mesajı

İstanbul Büyükçekmece’de villa inşaatının bahçesinde gömülü halde bulunan ceset soruşturmasında adliyeye sevk edilen 3 şüpheli “Kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Rusya, Ukrayna’ya saldırdı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Kostiantynivka kentine saldırı düzenledi. YIKIMA NEDEN OLDU Merkez pazar yeri saldırılarda büyük ölçüde yıkıldı. Bölge sakinleri, kullanılamaz hale gelen …