6 ayda 4,5 milyon dolar getirdi: Hiç tüketmiyoruz ama milyonlar kazandırıyor

Türkiye Deniz Salyangozu İhracatından 4,5 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Türkiye, 2025 yılının ilk yarısında deniz salyangozu ihracatından 4,5 milyon dolar gelir elde etti. Bu ihracatın önemli bir kısmı Uzak Doğu ülkelerine yapıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Güney Kore 2 milyon 76 bin dolar ile en fazla ihracat yapılan ülke konumunda bulunuyor. Çin Halk Cumhuriyeti’ne 839 bin, Tayvan’a ise 612 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Ek olarak Japonya ve ABD gibi pazarlara da deniz salyangozu satışı yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Ülkemizde iç pazarda tüketilmeyen deniz salyangozları, tamamen dış satış amacıyla avlanıyor. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bu ürünün ihracat potansiyeline vurgu yaparak, “Yılın ilk yarısında, deniz salyangozu ihracatımızın büyük bölümü yine Uzak Doğu pazarlarına yoğunlaştı. Mevcut pazar payımızı artırarak ve yeni pazarlara açılarak büyümeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kalyoncu, sektörün sürdürülebilirliğinin avcılık politikalarına bağlı olduğunu vurgulayarak, “Avcılığın belirli periyotlar ve kotalar dahilinde yapılması, hem stokların korunmasına hem de ekosistemin dengesinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Bakanlıklarımızın uyguladığı yasaklar ve denetimler, sektörün uzun vadeli sağlıklı büyümesi için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Related Posts

Türkiye-Tacikistan Ekonomik İlişkileri Güçleniyor

MÜSİAD programında Türkiye-Tacikistan ilişkileri ve ekonomik iş birliğinin artışı vurgulandı.

Hepsiburada Premium Üçüncü Yıl Kampanyası Başarıyla Tamamlandı

Hepsiburada Premium’un kampanyasında 3 milyon ürün satıldı, sağlık, giyim ve temel tüketim ön planda.

600 bin kamu işçisine ilk 6 ay için yüzde 24 zam teklif edildi

600 bin kamu işçisi için toplu iş sözleşmesi sürecinde hükümetten 3. teklif geldi. Buna göre ilk 6 ay için yüzde 24 zam teklif edildi. Diğer dönemler için ise gerçekleşen enflasyon oranında zam teklifi yapıldı.

Altın sahneyi ona bıraktı: 14 yılın zirvesinde!

ABD’de ticaret politikalarındaki belirsizlik, değerli metallerden gümüşü adeta şahlandırdı. Gümüş, 14 yıl sonra yeniden 39 dolara yaklaşarak yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …