Skip to content
Menu
Güncel Blog Sitesi
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Eğitim
  • Tanıtım
  • İLETİŞİM
Güncel Blog Sitesi

Kalekim’in ilk altı aylık net dönem karı yaklaşık 52 milyon liraya ulaştı

Posted on 12 Ağustos 2021 by Admin

Kalekim’in 2020 yılı ilk yarısında 17,4 milyon lira olan net dönem karı, 2021 yılı ilk 6 ayında 51,7 milyon olarak gerçekleşti.

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün önde gelen firmalarından Kalekim, 2021 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı.

Yaşanan maliyet artışlarına rağmen tüm ürün gruplarında satışlarını artıran Kalekim’in, yılın ilk altı aylık dönemindeki net dönem karı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 297,4’lük bir artış gösterdi. Kalekim’in 2020 yılı ilk yarısında 17,4 milyon lira olan net dönem karı, 2021 yılı ilk 6 ayında 51,7 milyon olarak gerçekleşti. Kalekim bu dönemde, yurt içi satışlarını, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 58,3, yurt dışı satışlarını ise yüzde 78,1 artırarak, önemli bir başarıya imza attı.

“Yakaladığımız finansal başarının gururunu yaşıyoruz”

KAP bildiriminin ardından Kale Holding CFO’su Haluk Alperat, Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu ve Kalekim Mali İşler Müdürü Özgün Özmen, yatırımcı ve analistlerin katılımıyla düzenlenen çevrim içi toplantıda yatırımcılarla bir araya gelerek, şirketin yılın ilk altı aylık dönem performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamada toplantıda yaptığı değerlendirmelere yer verilen Kale Holding Finans Direktörü (CFO) Haluk Alperat, şunları kaydetti:

“Kalekim, sektörünün lideri ve ülkemizin bu alandaki çok önemli bir değeri konumunda bulunuyor. Bu değer hem ulusal hem de uluslararası pazarda başarısının üstüne her gün yenilerini ekleyerek, büyüme ve güçlenmeye devam ediyor. 2021 yılının ilk döneminde ulaştığımız finansal rakamlar da bunu açıkça ortaya koyuyor. Sektörüne liderlik eden, yurt içinin yanı sıra yurt dışında da ürünlerini 80’e yakın ülkede, tüketici ve profesyonellerle buluşturan Kalekim, yılın ilk altı ayındaki net dönem karını, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 300’e yakın artırarak, yaklaşık 51,7 milyon TL’ye ulaştırdı. Pandemi nedeniyle içerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte ulaşılan bu rakamlar, sektörümüz için çok önemli bir başarı. Bizler de yakaladığımız bu finansal başarının gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Kalekim olarak, her zaman daha büyük hedefler için çalıştıklarını vurgulayan Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu da şunları ifadeleri kullandı:

“Bu konuda kendimize inanıyor ve Kalekim’in potansiyeline güveniyoruz. Pandemi ve tedarik zincirindeki kopmalar sebebiyle yaşanan maliyet artışlarına rağmen yılın ilk döneminde, tüm ürün gruplarımızda bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarımızı ciddi oranda artırmayı başardık. Yurt içi satışlarında, seramik uygulamaları ürün grubunda yüzde 63,5, boya ve sıva ürün gruplarında yüzde 34,4, su yalıtımı ürünlerinde yüzde 53,1 ve diğer ürünlerde de yüzde 62,3 olmak üzere toplamda yüzde 58,3’lük bir artış elde ettik. Bunun yanında yurt dışı satışlarımızda da bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 78,1’lik bir artış yakaladık. Yurt dışı pazarlarımız arasında ilk sırada bulunan Irak’a olan ihracatımızı yüzde 118, ikinci sıradaki Fransa’ya ise yüzde 137 oranında artırdık. Ayrıca yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımız da sürüyor. Son olarak, Mardin Konsantre Yatırımı ile yurt dışı satışlarını desteklemek üzere bir adım attık. Cezayir’deki, Sarl Ha Building bağlı ortaklığının devlet kredi desteği onaylandı. Bugün, dünden daha güçlü bir şekilde, büyük hedeflere doğru yürümeye devam ediyoruz.”

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü

  • Eğitim (109)
  • Ekonomi (599)
  • Haber (1.609)
  • İstanbul Üniversitesi (1)
  • Sağlık (26)
  • Spor (1)
  • Tanıtım (2)
  • Teknoloji (323)
  • Yaşam (50)

Son Yazılar

  • 19 Mayıs coşkusu
  • Binance CEO’su Bu 2 Altcoin İçin Uyardı: Bu Aptallık!
  • Avuçlarınızdaki Azrail! Sürünerek Ölmek İstiyorsanız İçmeye Devam Edin Sağlıklı Diyerek İçiyorsunuz Lakin…
  • Eşini kaybeden Ece Erken ekranlara geri dönüyor!
  • Demir fiyatları Çin’deki faiz indirimiyle yükselişe geçti
  • Hatay’da ‘Eren Abluka-12 Operasyonu’ başlatıldı
  • WOO Network Nedir? WOO Ne İşe Yarar? 
  • Son Dakika: Sıhhat Bakanlığı, 19 Mayıs 2022 yeni koronavirüs datalarını paylaştı
  • Bolu Belediyesi’ne ayrımcılık cezası! Yabancılara yönelik ‘nikah ve su ücreti tarifesi kararı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 19 Mayıs bildirisi
  • Adnan Şensen kimdir? Adnan Şenses ne vakit hayatını kaybetti?
  • Gençler ülkeden gidiyor: Hayat pahalılığı beyin göçünü tetikliyor
  • MSB: 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
  • Manchester City’nin kaygısına deva: Marc Cucurella
  • Yenilikçi bakış
  • TOGG için heyecanlandıran açıklama! Trafiğe çıkacağı tarih belli oldu
  • Doğum denetim hapları kısırlığa yol açar mı
  • Hindistan’da şiddetli yağışlar sebebiyle 8 kişi öldü
  • Bursa’da bozuk para yutan öğrenciyi Heimlich hareketi ile kurtardı
  • Galatasaray’da Arda Turan’dan sitemkâr paylaşım!
kartal eskort
pendik eskort
anadolu yakası escort
ümraniye escort
maltepe escort
avcılar escort
esenyurt escort
istanbul escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
sefaköy escort
maltepe escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
gaziantep escort
avcılar escort
maltepe escortlar
beylikdüzü escort
karabağlar escort sancaktepe escort avcılar escort kağıthane escort onikişubat escort akçaabat escort kızıltepe escort artuklu escort odunpazarı escort tepebaşı escort ordu escort
kayseri escort
bursa escort
escort ankara
kocaeli escort bayan
escort bursa
bursa escort
escort pendik
tuzla escort bayan
izmit escort bayan
İstanbul Escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
beşiktaş escort
istanbul escort
mobil ödeme bozdurma
bebek escort
1 ** /*/
©2022 Güncel Blog Sitesi | Powered by WordPress & Superb Themes