Hamas ve İsrail arasında ikinci esir takası gerçekleştirildi

İsrail-Hamas Çatışmasında Gerçekleşen İkinci Rehine Takası

Hamas, 7 Ekim’de dört kadın İsrail askerini serbest bırakarak, ikinci esir takasını gerçekleştirdi. İsrail ise 200 Filistinli mahpusun serbest bırakıldığını duyurdu.

İsrail Hapishane Hizmetleri, 200 Filistinli mahpusun tamamının serbest bırakıldığını açıkladı. Mahpuslardan bir kısmı otobüslerle Ramallah’a nakledildi.

Diğer mahpusların ise çeşitli ülkeler, arasında Katar ve Türkiye’ye sınır dışı edilmesi bekleniyor. Hamas, geri kalan 26 rehinenin gelecek haftalarda serbest bırakılmasıyla ilgili detayları paylaşmaya hazırlanıyor.

İsrail, serbest bırakılan rehinelerin iyi durumda olduğunu açıklarken, Başbakan Binyamin Netanyahu, bu olayı “mutluluk verici bir an” olarak nitelendirdi.

Serbest bırakılan Filistinlilerin aileleriyle kavuşma anları sevinç dolu geçti. Gazze’nin kuzeyine geçişlerin ise durdurulduğu belirtildi.

Hamas tarafından gün içinde serbest bırakılması planlanan sivil rehine Arbel Yehud’un ismi, herhangi bir gerekçe olmaksızın listeden çıkarıldı. Bu nedenle, Gazzelilerin Gazze’nin kuzeyine dönmesine izin verilmeyecek.

Ateşkes anlaşmasının uygulanmasında rol alan Filistinli bir yetkili, Hamas’ın, İsrailli rehine Arbel Yehud’un hayatta olduğunu ve yakın zamanda serbest bırakılacağını bildirdi.

Rehineler arasında anne-babasıyla birlikte tutulan Bibas ailesi de bulunuyor. Bu aileden bir çocuk, 10 aylıkken rehin alındı.

200 Filistinli mahpustan birçoğu müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bazı mahpuslar farklı ülkelere sınır dışı edilirken, bazıları ise evlerine geri dönecek.

En uzun süredir cezaevinde kalan mahpus 39 yıldır hapiste bulunurken, en genciyse 16 yaşında bir erkek çocuk. Mahpusların bir kısmı idari tutuklamayla özgürlüğünden alıkonuldu.

Geçen hafta serbest bırakılan Filistinli mahpusların çoğu, herhangi bir suçlama olmaksızın tutulan kadınlardan oluşuyordu.

Ateşkes anlaşmasının bir parçası olarak, her asker için 50 Filistinli tutuklu ve her sivil rehine için 30 tutuklu serbest bırakılması kararlaştırılmıştı. Ateşkes kapsamında, İsrail’in Gazze’deki askeri güçlerini çekmesi ve Filistinlilerin evlerine dönmesi planlanmaktadır.

Related Posts

Batman’da trafik kazası: 2 kişi yaralandı

Batman’ın Gercüş ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari araç şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 2 kişi yaralandı.

Samsun’da kaza: 1 kişi yaralandı

Samsun’da bir otomobilin, önündeki otomobile arkadan çarptığı kazada 1 kişi yaralandı.

Ukrayna, fotoğrafları paylaştı: Vatikan’da Trump-Zelenski görüşmesi

Ukrayna ve ABD liderleri, Beyaz Saray’da kameralar önünde tartışmalarının ardından bugün Papa Francis’in cenazesi dolayısıyla ziyaret ettikleri Vatikan’da bir araya geldi.

‘Zamanlaması’ tesadüf mü! Sazlıdere’deki TOKİ inşaatı için ‘yıkım kararı’ alınmasının ardından İSKİ’ye operasyon!

İBB’ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, aralarında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin ve Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu operasyon dalgası; İSKİ’nin Sazlıdere Barajı havzasında yapılan konutlar için TOKİ şantiyesine yıkım tebligatı yollaması ertesine ‘rastladı.’

Antalya’da ormanlara giriş yasağı başlıyor

Antalya, 2024 yılında 275 yangına rağmen yalnızca 333 hektarlık kayıpla Türkiye’de 12. sıraya geriledi. Vali Hulusi Şahin, 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında yeni hazırlanan genelgede belirtilen alanlar dışında ormanlara girişin yasaklandığını açıkladı.

Bebeğini 2 bin euro’ya sattı, pişman oldu: Geri almak isterken tutuklandı

İspanya’da bebeğini kısırlık sorunu olan bir çifte 2 bin euro karşılığında satan kadın, kızını geri almaya çalışırken tutuklandı. Bebeği satın alan çiftin de tutuklandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir