Ehliyet almayı düşünenlere kötü haber: Sınav ücretlerine zam geldi

2025 Yılında Ehliyet Ücretlerinde Zam!

Yeni yıl ile beraber neredeyse her ürün ve hizmette zam trendi devam ediyor. Ehliyet almak da bu zam furyasından nasibini aldı. Özellikle direksiyon sınavı ücretlerindeki artış dikkat çekici.

2024 yılında 750 TL olan direksiyon sınav ücreti, 2025 yılıyla birlikte bin 350 TL’ye yükseldi. Ayrıca, ilk sınavda başarısız olan adayların ikinci sınav ücreti de arttı.

Geçen yıl ikinci deneme için 2 bin 500 TL ödeyen adaylar, 2025 yılında bu tutarı 4 bin TL olarak cebinden çıkaracak.

2025 Yılı Ehliyet Ücretleri İşte Karşınızda!

A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyet için:

Harç ücreti: 1.883 TL

Değerli Kağıt Bedeli: 1.420 TL

Vakıf Payı: 340 TL

Toplam: 3.643 TL

B sınıfı ehliyet için:

Harç ücreti: 5.678 TL

Değerli Kağıt Bedeli: 1.420 TL

Vakıf Payı: 340 TL

Toplam: 7.438 TL

B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M sınıfı ehliyetler için:

Harç ücreti: 9.475 TL

Değerli Kağıt Bedeli: 1.420 TL

Vakıf Payı: 340 TL

Toplam: 11.235,60 TL

Related Posts

Borsa günün ilk yarısında yükseldi – 19 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,18 değer kazanarak 9.492,33 puana çıktı.

Çiçek sektörü, ihracatı artırmak için dünyayı dolaşıyor

Çiçek sektörü, yıl sonunda 150 milyon doların üzerinde ihracat hedefine ulaşmak için Ticaret Bakanlığının URGE Projesi destekleriyle, İngiltere, Japonya ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere farklı ülkelere yönelik ticari heyet ziyaretleri yapıyor.

Ufku açık bir sergi: Medeniyet Kur/an Şehir

“Tarih olayının genetiğini incelemezsek, gelecek dünyayı inşa edecek bilgi temeline ulaşmak imkânımız da ortadan kalkar” diyor ‘İslam’da Şehir ve Mimari’ kitabında merhum Turgut Cansever. Bunun ne kadar böyle olduğunu, doğru olarak kurulmuş şehirlere sonradan ilave ettiğimiz yanlışlık ve çirkinliklerde tam olarak teşhis edebiliyoruz bugün. Yazık ki bu kültürel cinayetlere işaret ederek bizi uyandırmaya çalışan çok fazla Turgut Cansever’imiz de yok! Bugün kötü örneklerle meşgul olmayacağım ama… Konya’da

İzleri adım adım sürüldü: İşte İmamoğlu liderliğindeki örgütün şeması

Yeni Şafak, İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında operasyonu yapan İl Jandarma Komutanlığı’nın oluşturduğu örgüt şemasına ulaştı. Örgüt lideri Ekrem İmamoğlu ve üst düzey örgüt yöneticisi Murat Ongun’un altında, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tarık Çetin ekseninde kümelenen şemada, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Asistanı Arzu Can ve İBB İhale Başkanı Onur Gülin gibi isimler yer alıyor.

BM açıkladı: Türkiye İsrail’e en çok mal satan beşinci ülke konumuna yükseldi!

Türkiye, 2024 yılında İsrail’e yaptığı 2,86 milyar dolarlık ihracatla, Çin, ABD, Almanya ve İtalya’nın ardından İsrail’e en çok mal satan beşinci ülke konumuna yükseldi.

Mayısta sektörel güven yükseldi

Güven endeksi, mayısta geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,6 ve inşaat sektöründe yüzde 3,9 arttı.